Над 75% от родителите споделят децата си в социалните мрежи.

...
Над 75% от родителите споделят децата си в социалните мрежи.
Коментари Харесай

Стотици жертви на „дийп фейк“: Снимките ви олицетворяват спомени, но за други те са информация

Над 75% от родителите споделят децата си в обществените мрежи. 8 от 10 родители имат почитатели, които не познават. С тази статистика стартира една акция на Deutsche Telekom, показваща тъмната страна на виртуалния свят.

В клипа, споделен преди две седмици, се показва по какъв начин лице на дете може да се употребява за разнообразни цели, гласовете могат да се копират и служат като нови принадлежности за машинация. Всичко това към този момент е допустимо с помощта на изкуствения разсъдък. Снимките на деца могат елементарно да попаднат в полезрението на педофили и да се популяризират в техни групи.

Преди месеци Би Би Си разгласява няколко публикации, в които споделиха историите на хора, които са жертви на „ дийп фалшив “ технологията. Кейт Айзъкс е една от тях – инцидентно открива, че са употребявали лицето ѝ при основаване на порноклип.  Под клипа е разкрита и нейна персонална информация – адресът ѝ. Следват заплашителни мнения, които още повече утежняват обстановката.

През 2019г. 30-годишната жена основава събралата хиляди почитатели акция #NotYourPorn. При едно от последните си следствия Би Би Си открива, че педофилите продават подправените си материали, основани посредством изкуствен интелект, в платформи като „ Патреон “.

Какво би ни споделил ИИ, в случай че ни напише писмо? Този текст е генериран напълно от машина

„ Дийп фалшив “ технологията набира все по-голяма известност. Хората сами желаят и поръчват манипулирани клипове на свои сътрудници, съседи, сътрудници и даже на фамилиите си, написа oще Би Би Си. Пред английската медия експерт от бранша на новата технология споделя, че подправените клипове удовлетворяват в най-голяма степен фантазиите на своите поръчители и  тъкмо по тази причина поръчките неведнъж порастват.

Той споделя, че самоличността на някой може да бъде открадната даже през zoom среща – когато жертвата гледа непосредствено в камерата.

Дори в началото „ дийп фалшив “ технологията да се е употребила за смешни клипове и политически операции, през днешния ден 96% от тях са с порнографско наличие, разкриват от компанията за киберсигурност „ Дийптрейс “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР