Над 700 служители в затворилата през март магазините си верига

...
Над 700 служители в затворилата през март магазините си верига
Коментари Харесай

Бивши служители на "Пикадили" си искат заплатите от представителните разходи на политиците

Над 700 чиновници в затворилата през март магазините си верига " Пикадили " упорстват Народното събрание, Министерският съвет и президентството да понижат представителните си разноски и да ги обезщетят за неплатените им заплати и осигуровки.

В писмо до институциите протестиращите афишират, че привикват митинг пред Народното събрание на 11 юли.

" Щом страната откри стотици милиони за КТБ, ще откри и няколкостотин хиляди лв., с цел да възвърне откраднати заплати. Откраднати, по виновност на държавните институции, които основават всички условия, позволяващи на всякакви мошеници наричащи се " предприемачи " и " работодатели ", да се гаврят с хората пред очите на цяла България... " пишат чиновниците на банкрутиралата компания.

Те напомнят, че са алармирали институциите още през март, само че до този миг институциите не са подхванали нищо по техния проблем.

Упадъкът на веригата стартира след отдръпването на белгийската Delhaize Group в средата на 2014 година и последвалия несполучлив опит за обединение с " Карфур ".

По това време притежатели на " Пикадили " са братята Валентин и Десислав Попови (които имат бизнес най-много в бранша на недвижимите парцели, само че без забележими акционерни участия) и Николай Лазаров, излиза наяве от документи в Търговския указател, оповестени тогава. По информация на " Капитал " през лятото на 2016 година братята Попови са се отдръпнали от присъединяване си.

От есента на 2015 година бизнесът на " Пикадили " е изместен в особено основаната компания " Селект трейд ". Тя е благосъстоятелност на люксембургската офшорка BK Finance. Справка в регистъра демонстрира, че люксембургският притежател е учреден от гибралтарска офшорка, която до март 2015 година се съставлява от Лазаров, след това половината капитал минава към записано в Кипър сдружение. По същото време веригата тегли 11.8 млн. лева от " Инвестбанк ". Вместо за оборотни средства парите отиват за покриване на задължения към молове и снабдители, ново финансиране от банки или сътрудник не са открити и по този начин се стига до затварянето на магазините през март.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР