Над 700 души се събраха на площада пред президентството и

...
Над 700 души се събраха на площада пред президентството и
Коментари Харесай

Стотици протестират срещу избора на Гешев за главен прокурор пред президентството

Над 700 души се събраха на площада пред президентството и показаха изострен митинг против избора на Иван Гешев за основен прокурор. Проявата стартира към 18:30 ч. като час по-късно броят на участниците в нея набъбна.

Ораторите категорично оповестиха, че приказват от свое персонално име като физически лица. Деян Василев, един от учредителите на съдружие " Правосъдие за всеки " съобщи: " Нека да превърнем този площад в зона, свободна от корупция и тук да показваме своята воля за господство на закона, срещу произвола на властта и да продължим да се събираме тук ".

Ораторите приканиха президента Румен Радев да не подписва указа за назначението на Иван Гешев за основен прокурор, тъй като не имат вяра, че неговият избор е изработен от самостоятелни кадровици.

 Стотици стачкуват против избора на Гешев за основен прокурор пред президентството
© Велко Ангелов

Говориха и деятели на " Да, България ", също с ангажимента, че се изявяват в персонално качество.

За митинга прикани късно нощес Обединение " Демократична България ", само че тук са и последователи на съдружие " Боец " както и на " Правосъдие за всеки " както и доста жители, които не съставляват политически партии.

Тук е претендентът за кмет от " Демократична България " Борислав Игнатов, Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България " и други.

Участниците в проявата най-често се скандираха " Гешев е срам " и " Висш съдебен съвет е срам ".

Граждани споделиха, че вчерашната обсада от полиция на центъра на София не я помнят от десетилетия. Вчера пред постройката на Висшия правосъден митинг не бяха допускани съперници на Иван Гешев, а полицията допускаше единствено негови последователи. Повече за това четете тук.

Обвиняват ни, че сме блокирали " Орлов мост " през вчерашния ден, само че не ни пуснаха пред Висшия правосъден съвет, сподели участничка в митинга, която е била и през вчерашния ден. Тя е пред президентството с двете си деца.

Изборът на Иван Гешев - четете тук
Кадри от блокадата към Висш съдебен съвет - тук
Мълчанието на подкрепящите Гешев - тук
Как издателят на " Пик " нападна критикуващ бъдещия основен прокурор - тук
За блокадата на " Орлов мост " от протестиращи против Гешев - тук

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (135)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР