Над 70 шахеда (ирански дронове-камикадзе, използвани от Русия - бел.ред.)

...
Над 70 шахеда (ирански дронове-камикадзе, използвани от Русия - бел.ред.)
Коментари Харесай

Кремъл се гордее, че може да убива. Русия атакува с дронове, до...

" Над 70 " шахеда " (ирански дронове-камикадзе, употребявани от Русия - бел.ред.) в нощта преди деня, на който се отбелязва паметта на жертвите на геноцида Гладомор. Съзнателен гнет. Точно в този миг. Руското управление се гордее с това, че може да убива ", акцентира Зеленски в своите канали, разяснявайки нощното нахлуване.

 

" Нашите бойци смъкнаха множеството от безпилотните самолети. За страдание, не всички. Но работят по укрепването на въздушната ни защита, с цел да смъкват повече. И да работим по-нататък за сливане на света в отбрана против съветския гнет. Терористичната страна би трябвало да загуби и да дава отговор за това, което е направила ", добави украинският президент.

 



 

В навечерието на 90-ата годишнина от Гладомора, съветската войска е направила най-мащабното си нахлуване с дронове против украинската столица, акцентира и кметът на Киев Виталий Кличко, представен от Укринформ.

 

При нападението тази нощ са били употребявани рекорден брой дронове-камикадзе " Шахед-131/136 ", съобщиха и украинските военновъздушни сили. Киев е бил главната цел на офанзивата, извършена на няколко талази и от разнообразни направления.

 

Както заяви представителят на Киевската градска военна администрация Михайло Шаманов, силите за противовъздушна защита на Украйна са прихванали над 40 дрона камикадзе, ориентирани към столицата.

 

Украйна уважава жертвите на Голодомора

 

Днес Украйна уважава жертвите на Голодомора -  масовият апетит в Съветска Украйна през 1932-1933 година, провокират от централната руска власт. 

 

" Те желаеха да ни подчинят, да ни убият, да ни изтребят. Не съумяха. Те желаеха да скрият истината от нас и да премълчат ужасни закононарушения. Не съумяха. Те желаеха да ни объркат, да ни заблудят, да ни накарат да не имаме вяра, да не помним и затова да не прощаваме. Но ние не можахме. И през днешния ден, с дълбока горест и почитание, почитаме паметта на милиони наши хора - милиони жертви на Голодомор.

Трагедията, която ни кара да плачем и да мълчим през днешния ден, е толкоз тиха, че целият свят би трябвало да я чуе. Това е звукът на украинската болежка.
Благодарим на всички страни, които избраха справедливостта и я признаха публично - признаха Голодомора за закононарушение против народа, против Украйна. На всички, които назовават нещата с същинските им имена.

Светът би трябвало да се сплоти и да осъди закононарушенията от предишното. Светът би трябвало да се сплоти и да спре закононарушенията на сегашното.
Злото не е спряно, не е изкупено. Сега ние го стопираме. Украйна ще устои. Украйна няма да изчезне. Украйна ще запази себе си и истината ", сподели президентът Зеленски във видео, в което споделя за събитията. 

 

България разгласи Голодомора за геноцид на 1 февруари 2023 година.

 

Българският парламент тогава гласоподава Гладомора на територията на Съветска Украйна за геноцид. Подкрепа за предлагането единомислещо бе дадена от ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи и " Демократична България ". " Възраждане " и един народен представител от " Български напредък " гласоподаваха " срещу ", а цялата група на Българска социалистическа партия не участва в залата.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР