Над 70% от пробите на национално ниво са положителни за

...
Над 70% от пробите на национално ниво са положителни за
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Ще има карантина за връщащите се от Занзибар

Над 70% от пробите на национално равнище са позитивни за новия английски вид на COVID-19. В страната няма регистриран нигерийски вид на вируса. Това сподели здравният министър проф. Костадин Ангелов в Кюстендил.

Министърът заяви, че през днешния ден 4 мобилни екипа от ЦСМП-София правят имунизация в Кюстендил, като готовността е да се обезпечат спомагателни количества ваксини. Утре Ангелов ще бъде в Бургас.

Ситуацията в страната е сериозна. На няколко места се усеща сериозен напън върху лечебните заведения. С шефовете на РЗИ се разискват спомагателните ограничаващи ограничения, сподели още проф. Ангелов и акцентира: Няма ограничения, които не бихме въвели.
Реклама

Притеснени сме за всички наши сънародници, които се завръщат от Африка, уточни Ангелов, визирайки Занзибар - страната, която нашумя извънредно доста през последните седмици измежду българските туристи.

Ще предприемем всичко належащо, в това число и въвеждане на карантина за завръщащите се, заяви Ангелов.

Министърът увери, че където в страната се постанова учениците ще остават по домовете си и ще минават на онлайн образование. Това се отнася и за дребните възпитаници, и за детските градини.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР