Над 600 случая на , извършени от духовници, са регистрирани

...
Над 600 случая на , извършени от духовници, са регистрирани
Коментари Харесай

Над 600 сексуални посегателства са извършени от духовници в Италия за две години


Над 600 случая на, осъществени от духовници, са регистрирани през последните две години в Италия, демонстрират резултатите от отчет на италианските католически епископи, представен от “Асошиейтед прес ”.

Докладът обгръща единствено жалбите от локални италиански църковни управляващи през последните две години, не се загатват стотици други случаи.

В него са посочени 89 хипотетични жертви и 68 хипотетични причинители.

“Италианската епископска конференция изследва 613 случаи и сигнали, съхранявани във ведомство на Римската курия за доктрината на вярата във Ватикана ”, изясни генералният секретар на Италианската епископска конференция Джузепе Батури.

Батури сподели, че някои от 613-те случая може да са били архивирани, а в други да има информация за множествона еднакъв хипотетичен причинител.

Той направи изказванията на конференция, на която показа отчет за отбраната на малолетните лица в.

Проучването обгръща интервала 2020 година - 2021 година То демонстрира, че през тези години 89 хипотетични жертви са съобщили за полов тормоз или неприличен език и държание в лоното на църквата. По-голямата част от пострадалите са били на възраст сред 10 и 18 години по време на осъществяването на закононарушението.

За правенето му Италианската епископска конференция, дружно с специалисти, е провела изследване в 226-те епархии на италианската католическа черква. 166 от тях са дали отговор на запитването.

Монсеньор Лоренцо Гицони, началник на Националната работа за протекция на детето на италианската черква, съобщи, че бройките, посочени в отчета са обилни, като се има поради, че през изследвания интервал църковните действия са били прекратени или понижени заради COVID-19.

Докладът е озаглавен „ Злоупотреби на духовенството в Мериленд “ и разпознава 115 свещеници, които са били правосъдно преследвани за полово принуждение и/или са били обществено посочени от епархията като „ правдиво упрекнати “ в полово принуждение. Докладът включва също имената на други 43 свещеници, упрекнати в полово принуждение, само че неидентифицирани обществено от архиепископията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР