Над 600 хиляди лева укрити данъци има една от фирмите

...
Над 600 хиляди лева укрити данъци има една от фирмите
Коментари Харесай

Проблемите на Мегз с НАП продължават: Съдът потвърди акт за укрити над 600 хил. лева данъци

Над 600 хиляди лв. укрити налози има една от компаниите на дизайнерката Миглена Каканашева-Мегз - " Мегз-1 ". Това стана ясно, откакто на втора инстанция Административният съд в Пловдив удостовери ревизионния акт, формиран от инспектори на Национална агенция за приходите.

След дълги проблеми с правораздаването - сагата с " откраднато кубче ", злополука и проблеми с бизнеса на някогашния ѝ Румен Рончев, Мегз продължава битката с данъчните служби и макар, че завоюва редица каузи, сега е под угрозата да стане голям дебитор на Национална агенция за приходите, написа " Трафик нюз ". 

Преди това обаче дизайнерката има и финален късмет да оспори правосъдното решение пред Върховния административен съд.

Ако обаче мнението на магистратите от две инстанции в Пловдив бъде доказано, автоматизирано ревизионният акт, публикуван през лятото на 2020 година против компанията на Мегз, ще влезе в действие. Според него към компанията са открити в допълнение отговорности както следва: ДДС за интервала от 29.08.2017 година – 31.05.2019 година в размер на 632 593,63 лева и лихви 128 970,74 лева.; Корпоративен налог за 2017 година в размер на 12 268,42 лева и лихви 2 893,53 лева.; Корпоративен данък  за 2018 година в размер на 22 261,81 лева и лихви 2 993,22 лева, или общо главница по отговорностите 667 123,86 лева и лихви 134 857,49 лева. 

Установена е, че компанията няма регистрация по ЗДДС, а такава е осъществена чак на 13 февруари 2020. Според данъчните Мегз е работила посредством изкуствено основана структура на сдружения за приемане на данъчно преимущество.

Припомняме, че през последните няколко години дизайнерката  е записала над 45 сдружения с името " МЕГЗ " и номер от 1 до 49. Всички те имат годишни обороти сред 30 и 45 хиляди лв. - навръх границата, преди да подлежат на наложителна регистрация по Данък добавена стойност.

Органите по приходите одобряват съществуване на данни за укрити доходи или приходи заради неотразени счетоводно доходи от осъществени продажби на артикули. В хода на проверката е открито, че през ревизирания интервал паричните средства от осъществени продажби на артикули - облекла, козметика, аксесоари са били получени от осъществени посредством онлайн продажби и продажби в търговски обекти, а полученият доход от тях не е регистриран. Документите за осъществените продажби са получени от двете огромни куриерски компании „ Спиди " АД и „ Еконт Експрес " ООД и от онлайн магазин, с които работи Мегз.

Въпреки претенциите на юриста, че изводите на Национална агенция за приходите не са верни, от Административният съд удостоверяват по този начин формирания инспекционен акт. Предстои да стане ясно каква ще е развръзката на трета инстанция - пред Върховен административен съд.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР