Над 600 елитни български животни ще участват в 15-тото юбилейно

...
Над 600 елитни български животни ще участват в 15-тото юбилейно
Коментари Харесай

Над 600 елитни български животни ще участват в 15-тото юбилейно издание на Животновъдното изложение в Сливен

Над 600 елитни български животни ще вземат участие в 15-тото юбилейно издание на Националното ревю по отглеждане на животни. То ще се организира от 11 до 12 октомври, а хазаин на събитието ще е град Сливен. Форумът, който тази година се организира под мотото „ Среща на елита ", се провежда от Изпълнителна организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни и Министерство на земеделието, храните и горите.

Изложението ще бъде публично намерено на 12 октомври от министъра на земеделието, храните и горите госпожа Десислава Танева.
Най-многобройни ще са животните, представящи овцевъдството и козевъдството - 430 от общо 39 породи. Говедовъдството ще бъде показано със 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Над 15 пък ще са биволите от породата „ Българска мурра ", които ще вземат присъединяване в ревюто.
Интерес за посетителите ще съставляват 18 коня от породите и български и задгранични породи.
Традиционно за събитието ще бъде показана породата Българско овчарско куче. Разнообразието при зайците и птиците ще бъде обезпечено от Земеделски институт и доста частни стопани.

Специално внимание тази година ще бъде отделено на най-малките гости на ревю. На 11 октомври особено образувани детски комисии от учебните заведения в Сливен ще изберат първенци от другите типове и породи. И през двата дни на събитието гостите ще могат да прегледат специфичната детска галерия „ Моето обичано животно ", в която се включиха над 50 деца от 1 до 4 клас.
По време на събитието ще бъде проведен огромен фермерски пазар.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР