Над 60% от българите не са удовлетворени от стандарта си

...
Над 60% от българите не са удовлетворени от стандарта си
Коментари Харесай

Над 69% от българите не са доволни от стандарта си на живот

Над 60% от българите не са задоволени от стандарта си на живот все още, а 54% не чакат това да се промени в идната една година. Това сочат резултатите от изследване, реализирано  от проучвателен център „ Тренд “ по поръчка на вестник „ 24 часа “в интервала 3-12 ноември. Изследването е представително за пълнолетното население на страната и е извършено измежду 1005 пълнолетни български жители по метода „ лице в лице “.

Позитивна настройка за смяна в стандарта на живот заявяват 21% от българите, а единствено 16% считат, че виталният им стандарт ще се утежни. Откроява се ясна взаимозависимост по възраст, като по-младите възрастови групи (18-39 г.) са надалеч по-оптимистично настроени в посока позитивна смяна на виталния си стандарт за разлика от тези над 60 години, измежду които две трети не чакат никаква смяна.

Добър знак в изследването е различен резултат, съгласно който българите усещат сигурност за личното им работно място и това на околните им. Само 8% чакат някой от работещите членове на семейството им да бъде скъсен, а 9% считат, че е евентуално да останат без работа в идващите 12 месеца, разясняват от " Тренд " с ангажимента, че 37% от интервюираните не правят трудова активност, като най-голяма част от тази група са хора в пенсионна възраст.

98% от българите могат да купуват постоянно самун, до момента в който 60% постоянно могат да си разрешават покупка на месо. Местните артикули са най-недостъпни за хората над 60 години, както и тези, които са безработни.

Половината от българите заявяват, че ще живеят добре, в случай че имат месечен приход сред 1000 и 2000 лева Желаната заплата е по-скоро съответна, като се имат поради действителностите на пазара на труда. За една четвърт от живеещите в столицата, мечтаният месечен приход е над 2500 лева Всеки пети българин твърди също по този начин, че има спестени пари.

Близо 60% от българите са щастливи, като  още веднъж има мощна взаимозависимост с възрастта. Най-младите заявяват, че са най-щастливи, само че с напредването на възрастта процентът на щастливите последователно понижава. Тези с по-високи приходи и по-високо обучение в най-големи дялове показват, че са щастливи. Когато стане въпрос за задоволеност от живота, единствено 10% от всички българи споделят, че са напълно неудовлетворени от живота си.

Над една трета от всички българи не биха се обърнали към полицията, а към свои близки, когато имат проблем, обвързван с персоналната си сигурност. 58%  имат доверие на полицията при решаването на сходен вид проблеми. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР