Над 60 аварийни екипа на Електроразпределение Юг са мобилизирани за

...
Над 60 аварийни екипа на Електроразпределение Юг са мобилизирани за
Коментари Харесай

Работи се възстановяване на електрозахранването в Югоизточна България

Над 60 спешни екипа на Електроразпределение Юг са мобилизирани за възобновяване на електрозахранването в Югоизточна България, откакто тежките снеговалежи и мощният вятър предизвикаха обилни вреди. Засегнати са най-вече села в планинските региони на Родопите и част от Стара планина, в области като Пловдив, Смолян, Сливен и Бургас , оповестяват от Пресцентъра на електроразпределителното дружество.

Към 15:30 ч. на 26 ноември 2023 година, доста обитаеми места в тези райони остават отчасти или изцяло без електричество. Причината за повредите са паднали дървета и клони, които са скъсали въздушни електропроводи приблизително и ниско напрежение.

В област Пловдив се работи интензивно по възобновяване на електрозахранването, изключително в по-високите елементи на Родопите и региона на Първомай. В област Смолян са наранени селата към Баните и Хвойна, а в Сливен - региона на Котел. В област Бургас, компликации се срещат в общините Руен и Карнобат.

Екипите на Електроразпределение Юг са оборудвани с нужната техника и материали за възобновяване, в това число и високопроходима техника за труднодостъпните региони. Работата се координира с Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) и Министерството на енергетиката, с цел да се подсигурява бързо и дейно реагиране на настоящата обстановка.
 Без ток и вода: Бедствено състояние е оповестено в Силистра и Шуменско Обновена
Без ток и вода: Бедствено състояние е оповестено в Силистра и Шуменско

В бедстващите общини понеделник- 27 ноември, е разгласен за неучебен ден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР