Над 56 000 са изтеглените европейски зелени сертификати през интернет

...
Над 56 000 са изтеглените европейски зелени сертификати през интернет
Коментари Харесай

Над 56 хиляди изтеглени сертификати само за ден, засечена е и безпрецедентна атака към системата |

Над 56 000 са изтеглените европейски зелени документи през интернет портала на Националната здравно-информационна система (НЗИС) единствено за ден.

Най-активни са изтеглянията сред 9 и 13  ч., когато системата за генериране на документи е отчело приблизително 7500 свалени документи на час. От Информационно обслужване оповестяват, че досега са изтеглени общо над 1,255 млн. европейски документа.

Общият брой на поставените ваксини през днешния ден е съвсем 20 000.

Оттам допълват, че това е следващият ден, в който злонамерените офанзиви към системата не престават. Те са от вида " отвод от услуга " (DDoS). В следобедните часове екипите на " Информационно обслужване " АД са засекли нов огромен опит за блокиране на работата на системата.



В ранният следобед са засечени близо 30 млн. поръчки в секунда към интернет портала, което е невиждана офанзива за България. Няма опити за пробив и интервенция в системата и приключване на данни на консуматори.



" Продължаващите втори ден злонамерени дейности имат за цел да нарушат имунизационния развой и са директна опасност против страната и неуморната работа на медицинския личен състав, който поставя денонощни грижи за отбрана на българските жители от COVID-19 ", сподели изпълнителният шеф Ивайло Филипов.

По думите му компанията е осигурила допустимо най-ефективната и съвременна отбрана на инфраструктурата от сходни дейности и сполучливо съумява да отблъсне злонамерените офанзиви.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР