Над 5500 парчета кожи с косъм задържаха митнически инспектори на

...
Над 5500 парчета кожи с косъм задържаха митнически инспектори на
Коментари Харесай

Заловиха голямо количество забранени парчета животински кожи с косъм на Летище София


Над 5500 части кожи с косъм задържаха митнически инспектори на Министерство на правосъдието Летище София – пасажери, оповестиха от Агенция "Митници ".

На 12.10.2020 година пасажер с българско поданство идва с полет от Тел Авив, Израел, и минава през „ червен кулоар - за обявление “ на Терминал 1 на Летище София, с цел да разгласи пренасяна от него валута. Митническите чиновници правят и щателна митническа инспекция на багажа му, където са открити недекларирани 5560 части кожа.



Снимка: Агенция "Митници "

По негови пояснения кожите са от съветски самур. Парчета от кожи не са оповестени пред митническите органи, заради което на лицето е формиран акт по член 233 алинея 1 от Закона за митниците.

Съгласно Регламент (ЕИО) № 3254/91 на Съвета такива кожи не могат да бъдат внасяни в Европейски Съюз, когато животните са уловени с клопки или отглеждани във ферми и умъртвени по нечовечен метод.

Към сегашния миг няма данни за произхода и статута на кожите. Работата по случая продължава.

Задържането е в интервала на координираната от Световната митническа организация (СМО) и Интерпол интервенция „ Thunder “, която се организира за трета поредна година в интервала 14 септември - 11 октомври и в която присъединяване взе и Агенция „ Митници “. Фокус на интервенцията бяха типовете под отбрана на Конвенцията за интернационална търговия със застрашени типове от дивата фауна и флора (CITES).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР