Над 5000 са проверките, извършени през първата половина на 2018

...
Над 5000 са проверките, извършени през първата половина на 2018
Коментари Харесай

Горски стражари откриха стотици нарушения само за шест месеца

Над 5000 са инспекциите, осъществени през първата половина на 2018 година от мобилните контролни екипи към Североизточно държавно дружество, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

Разкрити са 264 нарушавания, за които са формирани актове. Задържани са 40 каруци, 7 моторни транспортни средства, 4 коня, 12 моторни триона и 3 други инструмента за дърводобив. Конфискувани са общо 158 куб. м нелегално добита дървесина. Установени са две нарушавания, довели до гибелта на наедрял дивеч, сочи още докладът за активността на мобилните контролни екипи.

От началото на годината до момента в обсега на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП те са направили 1766 инспекции на обекти за рандеман на дървесина, 1331 - на транспортни средства, 1718 - на физически лица, а други 447 - на ловци.

През първите шест месеца на 2018 година горските стражари са направили над 12 500 инспекции, като 5262 от тях са дело на мобилните контролни екипи. Интензивен обход на горските територии с висока централизация на нарушавания се организира, в това число и през нощта.

Именно в тъмната част на денонощието са осъществени едни от най-резултатните акции на екипите. При две от тях единствено в границите на броени дни в ДЛС „ Паламара ” бяха арестувани 5 каруци, натоварени с нелегално добита дървесина.

В резултат от подхванатите засилени ограничения за защита в горите броят на иззетите от мобилните контролни екипи коне и каруци се е нараснал двойно по отношение на данните на СИДП за първите шест месеца на 2017 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР