Над 5000 бременни жени от Русия са посетили Аржентина през

...
Над 5000 бременни жени от Русия са посетили Аржентина през
Коментари Харесай

Над 5000 жени от Русия са посетили Аржентина, за да родят там децата си

Над 5000 бременни дами от Русия са посетили Аржентина през последните месеци, с цел да родят там децата си, оповестява Би Би Си, представена от БНР. Британската медия отбелязва, че задачата е новородените да се снабдят с аржентинско поданство. В рамките единствено на един полет този четвъртък в самолета от Русия до Аржентина е имало 33 бременни дами. Всички те в началото обяснявали, че задачата на пътуването им е туризъм, само че в следствие сами си признавали, че не това е същинската причина.

Масово идващите в Аржентина рускини са в последните седмици на своята бременност, оповестяват от локалните миграционни управляващи, представени от Би Би Си.

Смята се, че по този начин дамите желаят да са сигурни, че ще родят там децата си и ще им обезпечат аржентински паспорт, даващ много повече независимост на придвижване от съветския.

" Нашият паспорт разрешава на притежателите си да влизат без визи в 171 страни по света ", споделя пред локална медия ръководителката на аржентинската организация по миграция Флоренсиа Карияно.

За съпоставяне – с съветския паспорт сега може да се пътува без визи до 87 страни.

Дете с аржентинско поданство форсира процеса за приемане на такова и за родителите, изяснява Би Би Си.

Проблемът съгласно Карияно е, че рускините идват, раждат децата си, записват ги като аржентинци и по-късно си потеглят назад.

Броят на тези дами се усилва през последните седмици. Според локални медии причина за това е войната в Украйна, както и стремежът за приемане по-качествена здравна услуга и по-добрите условия в лечебните заведения.

Туризмът за раждане в Аржентина очевидно е рентабилен бизнес и одобрена процедура в Русия, отбелязва Би Би Си. Медията написа за рускоезичен уеб страница, който популяризира тази услуга – цените стартират от 5 хиляди $ за " пестелив " пакет и стигат до 15 000 $ за пакет " първа класа ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР