Над 500 младежи от седем български града ще вземат участие

...
Над 500 младежи от седем български града ще вземат участие
Коментари Харесай

Стартира образователна програма за намаляване на броя на икономически неактивните млади хора у нас

Над 500 младежи от седем български града ще вземат присъединяване в първото издание на просветителната стратегия “Дай старт на триумфа “, която цели понижаване на броя на стопански неактивните младежи у нас. В тази категория са всички тези, които не не престават образованието си, не търсят работа и даже не са регистрирани в бюрата по труда.

Организатори на програмата са Джуниър Ачийвмънт и Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България. След поредност взаимни планове за основаване на по-добрa предприемаческа среда и повишение на квалификацията на младежите, двете компании още веднъж ще обединят напъните си за подпомагане  развиването на младежите в България.

Национално проучване за подрастващите и младежите на УНИЦЕФ за България сподели, че 1/5 от тях не са обхванати нито от просветителната, нито от обществената и трудовата система. Това подрежда страната ни преди всичко по този индикатор в Европейски Съюз. В максимален риск за попадане в тази група са главно младежите в дребни обитаеми места и представителите на етническите малцинства. Данните от проучването демонстрират, че общото сред всички тях е чувството за  безперспективност. Затова задачата на „ Дай старт на триумфа “ е да въодушеви учениците за професионална реализация, тъй че да могат да водят пълностоен живот.

За пилотното издание на програмата са определени градове, в които равнището на стопански неактивните младежи е измежду най-високите в България, както и обитаеми места, които Кока-Кола обичайно поддържа, поради индустриалните си и логистични центрове в тях. “Дай старт на триумфа “ ще се организира в 7 български града – Лом, Самоков, Гоце Делчев, Своге, Костенец, Търговище и София.

„ Над 500 младежи от тези градове ще получат съществени знания за личностно развиване. Показалите най-хубава мотивация и резултати 200 деца, ще поканим на 48-часови лагери. Там те ще преминат през теоретични и на практика извършения за развиване на бизнес уменията им. Ще придобият базисни умения да приготвят своята биография, да знаят разпоредбите за другарство в корпоративна среда, да създадат своя персонален бизнес проект за развиване. Тези, които се оправят най-добре с решението на практическия проблем , ще вземат присъединяване в Youth Empower Academy в София на есен. “ – разкри елементи от програмата Милена Стойчева, изпълнителен шеф на Джуниър Ачийвмънт България.

„ Икономически неактивните младежи са най-голямото обществено предизвикателство, което срещаме освен в България, само че и на всички пазари, на които оперира Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани. От 75 млн. младежи, които живеят в тези страни, 16,5 млн. са стопански неактивни и то с доста дребни шансове за кариерно развиване. Затова в България взехме решение да се фокусираме върху предварителната защита на младежката икономическа неактивност. Вярваме, че програмата „ Дай старт на триумфа “ е нужната крачка към стимулиране на развиването на капацитета на младежите в България. “ , допълниха още уредниците на самодейността.

Участниците в последната фаза на програмата - Youth Empower Academy, ще преминат през редица лекции и на практика занимания в офиса на Кока-Кола, водени от мениджмънта на компанията. В последния ден от Академията те ще имат опция да приложат наученото, като станат част от самодейността на Джуниър Ачийвмънт България „ Мениджър за един ден “.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР