Над 500 души се възползваха от безплатното измерване на кръвна

...
Над 500 души се възползваха от безплатното измерване на кръвна
Коментари Харесай

Стотици пациенти се изследваха безплатно във ВМА по повод Световния ден за борба с диабета


Над 500 души се възползваха от безплатното премерване на кръвна захар във Военномедицинска академия в Световния ден за битка със захарния диабет, оповестиха от ВМА.

Специалистите от Клиниката по ендокринология и заболявания на обмяната откриха съществуване на болестта при 20 от всички изследвали се в границите на днешната акция. Тези пациенти получиха рекомендации и консуктации за следващо лекуване.

Кампанията е ориентирана точно към хората, които не допускат, че имат захарен диабет.

"Ранните стъпки в битката с диабета могат да бъдат решаващи и да предотвраят развиването на заболяването, макар че доста хора не имат вяра в смяната на метода на живот като път към положителното здраве", безапелационна е проф. Ивона Даскалова – началник на Клиниката по ендокринология и заболявания на обмяната и ръководител на Българската диабетна асоциация.

"Борбата с диабета стартира още от детска възраст, по тази причина не би трябвало да се позволява децата да се застояват пред компютъра или пред тв приемника с нездравословни храни и безалкохолни питиета до себе си. Създайте им просвета на хранене още от най-ранни години, тъй като тя ще им подсигурява положително здраве и качество на живот като пораснат", прикани още проф. Даскалова.

Световният ден за битка с диабета се отбелязва всяка година на 14 ноември по решение на Международната диабетна федерация и Световната здравна организация, в отговор на възходящата паника за бъдещето на милионите хора, страдащи от болестта. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР