Над 500 души са били арестувани при протести в редица

...
Над 500 души са били арестувани при протести в редица
Коментари Харесай

Арестуваха стотици руснаци, които протестират срещу Путин

Над 500 души са били задържани при митинги в редица съветски градове за последните няколко часа, заяви самостоятелната правозащитна организация ОВД-Инфо. Мнозина от тях са били бити от служителите на реда.

По-рано през днешния ден съветският президент Владимир Путин разгласи частична готовност поради войната в Украйна, която самият той стартира непредизвикано на 24 февруари. 300 000 руснаци ще бъдат мобилизирани.

В съветски градове избухнаха митинги поради мобилизацията и продължаващата война против самостоятелна Украйна. По последни данни броят на арестуваните е 525. Най-много задържани има в Санкт Петербург, Москва и Екатеринбург.

В над 30 съветски града има арестувани. Силите за сигурност са употребявали груба мощ против протестиращите. Авторитарният режим на Владимир Путин точно със мощ стъпква всеки ентусиазъм за свободна мисъл и изложение във федерацията. Макар че афишира военна готовност на 300 000 души, Путин продължава да не назовава война протичащото се в Украйна. Освен това Кремъл крие от съветските жители действителните загуби, които търпи на украинска земя.

Полетите с еднопосочен билет от Русия се разпродадоха безусловно за минути, откакто по-рано през днешния ден съветският президент Владимир Путин разгласи незабавната готовност на 300 000 резервисти. Обръщението на Путин, излъчено рано сутринта на запис, провокира боязън и суматоха, че на мъжете, годни да носят оръжие, повече няма да бъде позволено да напущат страната. Руските жители не желаят да умрат в тази безсмислена война и се изтеглят отвън федерацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР