Над 50% от жените, които ще имат право на плащане

...
Над 50% от жените, които ще имат право на плащане
Коментари Харесай

Има ли дефицит на парите за пенсия от втория стълб на осигуряване

Над 50% от дамите, които ще имат право на заплащане от частен фонд, след 2 години няма да получават пожизнена пенсия, тъй като средствата, насъбрани в персоналните им партиди, не са задоволително.


За да получат втора пенсия от частен фонд след 2 години, дамите би трябвало да са натрупали в партидите си над 5220 лева На това изискване дават отговор едвам 4 от общо 17 000 дами. Вноските за втора пенсия се събират от 2002 година
Анастас Петров, шеф на частен пенсионен декор: Ако лицето се е осигурявало на минималния застрахователен приход, оттогава до момента има в партидата си в порядъка на 3600 лв..
Над 9 000 дами не са натрупали задоволително средства в партидите си за втора пенсия. Те ще получат парите си от частния фонд разсрочено.

Еднократно заплащане ще има за към 3600 дами, които са внесли по-малко от 700 лева Прогнозите са, че с течение на времето обстановката ще се трансформира.
Анастас Петров, шеф на частен пенсионен фонд: Колкото повече време минава, толкоз по-голям ще е относителният дял на хората, които могат да отговорят на изискванията за пожизнена пенсия, тъй като ще се усилва интервалът на обезпечаване.
Експерти изясняват, че хората може да бъдат ощетени. Причината - в случай че получат пенсия от частен фонд тази от Национален осигурителен институт ще бъде понижена с 20%.
Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа ": Логиката е, че солидарният дирек ще отпуска пенсия, която е съразмерно от това, което е импортирано при него, а другият дирек ще покрива своята част. Като огромното заричане беше, че тази сума ще бъде по-голяма в сравнение с това, което човек би получил от Национален осигурителен институт, което както стана ясно, е безусловно погрешно.Хасан Адемов, ръководител на на обществената комисия в Народно събрание: Няма по какъв начин да чакаме с 5% осигурителна вноска високи приходи.
Лидия Шулева, някогашен министър на труда и обществената политика: Решението е да промени този коефициент на редукция, защото той ощетява при равни и други условия българските жители. Не може да се допусне такова ощетяване.

От Брюксел омбудсманът Диана Ковачева изясни, че ще предложи на обществения министър да не позволява опълчване сред Национален осигурителен институт и частните фондове.
Диана Ковачева, омбудсман: Да се подсигурява доверието на жителите в пенсионната система и да се обмисли опция за надзор на страната върху средствата, които се разпределят в частните фондове.
Експертите упорстват и за повишен надзор върху събираемостта на вноските за втора пенсия.
 Около 900 000 от обезпечените за втора пенсия нямат постоянни вноски Около 900 000 от обезпечените за втора пенсия нямат постоянни вноски
Около 900 000 от обезпечените за втора пенсия нямат постоянно импортирани пари в частните фондове. В някои партиди има по едвам 50 ст. Данните са на Асоциация...
 Държавата предлага три разновидността за погашение на втората пенсия Държавата предлага три разновидността за погашение на втората пенсия
Три разновидността за приемане на пенсии от частните фондове предлага общественият министър. Първите заплащания би трябвало да стартират след 2 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР