Над 50 души са загинали, а близо 600 души са

...
Над 50 души са загинали, а близо 600 души са
Коментари Харесай

Кръвопролитни сблъсъци в Судан взеха десетки жертви

Над 50 души са починали, а близо 600 души са ранени при конфликтите сред армията на Судан и паравоенни сили, които раздрусаха страната.

Това е следващата ескалация на военните дейности в африканската страна в дългогодишната омраза и битка за власт сред командващия армията Абдел Фатах ал Бурхан и водача на паравоенните сили в Судан Мухамад Хамдан Дагало. Както армията, по този начин и нейните съперници, Силите за бърза поддръжка, обявиха, че управляват летището и други основни обекти в Хартум, където боевете продължиха и през нощта. Тежка артилерия можеше да бъде чута и в Омдурман, който граничи с Хартум, и близкия Бахри рано тази заран.

Очевидци оповестяват и за пукотевица в град Порт Судан на Червено море.

Суданските военновъздушни сили приканиха жителите да останат на закрито, защото правят цялостно въздушно изследване на регионите на активност на паравоенните сили. Заради насилието Чад затвори границата си със Судан. Генералният секретар Антониу Гутериш е разговарял по телефона с ръководителите на враждуващите страни. Той е отправил апел да прекратят насилието и да се върнат към разговора, като е предложил и ходатайство за споразумяване на спора. Утре Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще организира съвещание, отдадено на рецесията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР