Над 50 активни членове на БСП в Перник са подали

...
Над 50 активни членове на БСП в Перник са подали
Коментари Харесай

Нинова ще се хване за главата! Кметът повлече крак: Над 50 социалисти в Перник напускат БСП

Над 50 дейни членове на Българска социалистическа партия в Перник са подали заявки за овакантяване на партията, заяви на конференция Стефан Кръстев – общински ръководител на Българска социалистическа партия, предава Лупа.бг.
Сред тях са кметът на Перник Станислав Владимиров, заместниците му Стефан Кръстев и Мирослав Стоицев, кметовете на квартал „ Изток “, на град Батановци, селата Студена, Мещица, ръководителят на Областния съвет на Българска социалистическа партия, общинският водач на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия, ръководителят на регионалната конструкция на дамите социалистки.
Повод за овакантяване на партията е провелият се конгрес в събота, на който по думите на Кръстев са станали очевидци на груби измами, батални подиуми и демонстриране на отвращение да се чуе друго мнение.
Кръстев дефинира подхванатия акт и като израз на взаимност с противоуставно изключени съгласно него приятели и изгонени по време на конгреса. Подобна кавга с инакомислещите е скандална за една партия, която е лява и претендира за съществуване на вътрешнопартийна народна власт, съобщи Кръстев.
Общинският водач на Българска социалистическа партия уточни, че това решение е било нелеко за всеки един социалист. Причината да предприемем тези дейности през днешния ден е продължаващата от години липса на какъвто и да е разговор с националното управление на Българска социалистическа партия, съществуване на тотална безпринципност, на невъобразим в новата ни история срив на партията, акцентира Кръстев. По думите му пернишките социалисти не могат да са в едни редици с хора, показали способи, които даже във времената на Априлския пленум са неприемливи.
Пернишката организация на Българска социалистическа партия е първата конструкция, която напуща партията след конгреса. Ние оставаме с леви убеждения, увери Кръстев. По думите му на този стадий не е обсъждано присъединение към друга групировка.
„ Тук са единствено дребна част от напускащите Българска социалистическа партия. Над 50 са заявките до преди няколко часа и те се усилват. Не бихме желали да пречим на упоритостите на националното управление на партията да я води в посоката, която е решило. Не бихме желали и да бъдем упреквани за бъдещи изборни резултати. Правим крачка настрана и пожелаваме триумф “ – сподели още Кръстев.
Той беше безапелационен, че считано от през днешния ден всички те към този момент не са членове на Българска социалистическа партия, което автоматизирано изключва работата им в идната предизборна акция.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР