Над 5% ръст на българската икономика е напълно постижима цел,

...
Над 5% ръст на българската икономика е напълно постижима цел,
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Над 5% ръст на българската икономика е напълно постижим

Над 5% растеж на българската стопанска система е изцяло постижима цел, сподели в изявление за БНР министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер. " Виждали сме както нашата съседка Румъния, по този начин и Чехия, и Унгария да реализират и по-сериозни числа на напредък ", добави Лорер.

Той уточни, че в съдружното съглашение има доста сериозна финансова стратегия, която ще сътвори огромна част от този напредък. " Говорим за инфраструктура, която липсва от десетилетия у нас, която би трябвало да бъде построена. "

По думите на министъра, растежът ще бъде основан на нововъведения и на интелигентен бизнес, на нови технологии - привличането им от чужбина у нас и основаването на такива в самата България. "

" За благополучие във високотехнологичния бранш заплатите към този момент се трансформират доста и стартират да стават конкурентни на заплатите в Западна Европа ", сподели Лорер.

По думите му, времето, в което България се оферираше на света като място за ниско платени инженери, от дълго време е отминало. " Време е да станем място за инженери, които основават висока добавена стойност и забавни високо софтуерни артикули. "

Министърът на нововъведенията и растежа разяснява, че нашите топ инженери " ще стартират да се завръщат от чужбина в България, която обичат, освен когато тя може да им предложи добре платени работни места, а и когато може да им предложи опазване на здравето, което не ги кара да търсят такова в чужбина. И да им предложи на първо място ред и правда, които не ги карат да се притесняват, че всеки миг може да се наложи да изоставен страната, защото някой желае да ги рекетира. "

Даниел Лорер разяснява още, че е нужна смяна в Търговския закон, защото редица съвременни форми на ръководство на фирмите не са отразени в нашия Търговски закон и е време " незабавно да ги въведем, в случай че желаеме повече започващи компании да се инкорпорират у нас, а не в чужбина ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР