Над 5 милиона автомобила няма да бъдат произведени, заради недостига

...
Над 5 милиона автомобила няма да бъдат произведени, заради недостига
Коментари Харесай

Недостигът на чипове ще намали глобалното производство с над 5 милиона превозни средства

Над 5 милиона автомобила няма да бъдат създадени, поради дефицита на чипове в международен мащаб. Това предвиждат специалисти. До огромна степен последствията идват от нашествието на Русия в Украйна.

S&P Global Mobility намали прогнозите си за 2022 и 2023 година с по 2,6 милиона транспортни средства. Очаква се автомобилните компании да произведат 81,6 милиона коли по света тази година и 88,5 милиона през идната.

" Рискът от спад е в производството е голям ", съобщи Марк Фулторп от S&P Global Mobility. В най-лошия сюжет се допуска производството ще бъде с цели 4 милиона транспортни средства по-малко от предходните прогнози.

От S&P Global Mobility разясняват, че резултата, който войната на Русия оказва върху цените на силата и суровините, упованията за утежняване на дефицита на полупроводници и спирания на износа на части от Украйна са измежду аргументите за проблемите в бранша.

Нови огнища на случаи на Covid-19 в Китай също води до затваряне на фабрики в индустриални центрове, в това число Шенжен и Чанчун. Toyota Motor Corp., Volkswagen Group и Tesla Inc. са измежду фирмите, които са били принудени да спрат работа на заводи тази седмица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР