Над 45 000 зрелостници се очаква да се явят на

...
Над 45 000 зрелостници се очаква да се явят на
Коментари Харесай

Над 45 000 ученици се явяват на втора задължителна матура

Над 45 000 зрелостници се чака да се явят на днешната втора наложителна матура. За учениците от профилираните гимназии тя е по профилиращ образователен предмет по желание като се изключи български език и литература. Завършващите професионални паралелки и професионални гимназии поставят държавен изпит за придобиване на професионална подготовка.

По традиция най-желан за втората матура е британският език, следван от биология и здравно обучение и география и стопанска система.

Малко преди 8 часа стана ясно, че зрелостниците ще пишат вид 1.

За първи път има опция да се държи втори наложителен изпит и по предметите информатика и осведомителни технологии, предприемачество, музика, изобразително изкуство, само че единствено в случай че са изучавани като профилиращи.

По време на втората част от изпита по информатика и осведомителни технологии младежите ще работят на компютър.

Дипломни работи ще пази близо 8 300 зрелостници от професионални гимназии и паралелки. Други 12 000 ще се явят на изпити по специалността, включващи писмена и джука част.

Държавни зрелостни изпити по общообразователни и профилиращи предмети ще има в 824 учебни заведения, а в 497 образователни заведения - изпити за специалност. Ангажирани са над 26 000 квестори.

Изпитът стартира в 8:30 часа, като учениците би трябвало да са по местата си най-късно 30 минути преди този момент.

Резултатите от днешната матура, както и от тази по български език и литература, провела се на 18 май, ще станат ясни до 8 юни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР