Над 400 са задържаните на протестите в Минск, предаде Би

...
Над 400 са задържаните на протестите в Минск, предаде Би
Коментари Харесай

Над 400 са задържаните демонстранти в Минск

Над 400 са арестуваните на митингите в Минск, съобщи Би Би Си с позоваване на публична информация от беларуското министерство на вътрешните работи.

В разнообразни градове на страната в неделния ден се организира акцията " Марш на героите " . Според формалната информация, към 19:00 ч. нощес митингите са завършили на всички места, като се изключи столицата Минск.

Според локални медии, полицията е употребила светлинно-шумови гранати против стачкуващите. Те се пробваха да стигнат до една от резиденциите на Алексъндър Лукашенко, само че бяха спрени от силите на реда. Би Би Си цитира очевидци, съгласно които са се чували изстрели.

От вътрешното министерство признават, че на " Булеварда на героите " в столицата е създаден сигнален изстрел във въздуха, само че отхвърлят да са употребявани светлинно-шумови гранати.

Агенция " Укринформ " съобщи, че група протестиращи е отишла пред дома на шефката на централната изборна комисия на страната - Лидия Ермошина, в елитния квъртал " Дрозди " в Минск. Гражданите са скандирали " Излез да преброиш " в символ на митинг против подправянето на резултатите от президентския избор.

С обществената мрежа Телеграм, в канала NEXTA Live, е оповестено видео, от акцията при дома на Ермошина, на което се вижда по какъв начин минути след началото идва полиция.

" Започнаха да разгонват стачкуващите и хвърлиха след бягащите 3 светлинно-шумови гранати ", се споделя в обяснителна записка към видеото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР