Над 400 млади лекари полагат днес Хипократовата клетва на специална

...
Над 400 млади лекари полагат днес Хипократовата клетва на специална
Коментари Харесай

Над 400 млади лекари полагат Хипократовата клетва

Над 400 млади лекари поставят през днешния ден Хипократовата клетва на специфична гала в зала 1 на НДК. От 435 абитуриенти четирима са цялостни отличници – единствено дами, за първи път измежду тях има и чужденка.

Освен премията „ Златен Хипократ” за първи път ще получат и парична премия от 2500 лева от наследството на доктор Андрей Георгиев от Съединени американски щати. Той завеща над 1 млн. $ на Медицинския университет в София. Повече от половината бъдещи лекари обаче имат желание да се осъществят зад граница. Процентът е по-висок спрямо предходната година. Като съществени аргументи показват по-доброто възнаграждение, по-добрата организация на здравната система и модерното техническо съоръжение, заяви Би Ти Ви.

Випуск 2018 явно ще бъде випускът на хирурзите. Най-много млади лекари – близо 20%, са показали тази компетентност за бъдещото си развиване. Следват кардиология, ендокринология и вътрешни заболявания

Тази година бъдещите медици събраха пари и закупиха уред за детското поделение на Болницата в Перник. И се надяват тази идея да се трансформира в традиция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР