Над 400 000 лева загуби Галена заради кризата с коронавируса.

...
Над 400 000 лева загуби Галена заради кризата с коронавируса.
Коментари Харесай

Галена загуби над 400 000 лв. заради пандемията

Над 400 000 лв. загуби Галена поради рецесията с ковид. Заради затворените заведения музикалният отрасъл пострада най-вече, а чалга изпълнителите са рекордьори по пропуснати изгоди.

На челно място си остава Галена. Изпълнителка като цяло не е от дейните в поп фолка и приема едвам по 2-3 участия на седмица, за разлика от свои колежки, които са заети през вечер. Хонорарът ѝ обаче е най-високият – 8000 лв. на час, половината от които влизат в джоба на продуцентската ѝ компания „ Пайнер “.

За страдание, поради първата и втората вълна Галена нямаше опция да върви по участия, а когато лятото заведенията отвориха, певицата се принуди да си понижи хонорара на половина. Проста сметка демонстрира, че цялата 2020-а фолк фурията е изгубила над 320 000 лв..

В това число не влизат плануваните изяви на певицата на частни събития, както и участията ѝ по Коледа и Нова година, където хонорарите нормално са двойни. С тях сумата набъбва до 400 бона, написа novini.bg.

„ Назад “ с парите е и Криско, който като се изключи че няма участия, губи и от изпълнителите, които продуцира.

Тита, Боро Първи и Dim4ou нямат опция за изяви и надлежно не пълнят „ хазната “ на „ Адаманд рекърдс “.

След Галена, по най-голям хонорар се подреждат Тита и Гери-Никол, които допреди рецесията не одобряваха покана за присъединяване за по-малко от 7 бона. След рецесията понижиха хонорарите двойно, а в този момент се препитават единствено от инфлуенсърство.

Без работа на Нова година останаха също и цялостен куп български артисти и естрадни артисти. За пръв път поговорката " Ден година храни “ няма да важи за тях, тъй като Ковид-19 изяде новогодишните им участия.

Откакто са мегазвезди, тв дуото Димитър Рачков и Васил Василев–Зуека в никакъв случай не са оставали без задължения на 31 декември. Години наред двамата вървяха в комплект с общ хонорар от 20 хиляди лв.. Миналата година за сефте водеха поотделно, тъй като не могли да се спогодят за парите. И двамата не вярвали, че ще дойдат още по-лоши времена, само че не щеш ли нито един хотелиер не ги поискал за посрещането на 2021 година

За сметка на това техният директен съперник Краси Радков ще взе участие в халтура в 5-звезден хотел във Велинград. Там той ще подели сцената дружно с естрадната легенда Силвия Кацарова. Елзетката обаче не е гвоздеят в програмата и ще би трябвало да отстъпи микрофона за кулминационната точка на вечерта на своята колежка от чалга жанра Преслава. Рамо до рамо с друга чалга хала трябваше да пее и Васил Найденов. Още от лятото той бе запазен от певицата Галена и мъжа ѝ за присъединяване в тяхната механа във Велико Търново. Паниката към Ковид-19 обаче подплашила Кеца, който анулирал присъединяване си. Така изгорен с хонорар от 50 хиляди лв. и за пръв път от десетилетия насам нямало да изпее онлайн " Нова годино “.

И този 31 декември, съвсем като предишния, Лили Иванова ще изкара в домашна конюнктура. Примата на родната сцена е завишила новогодишната си цена до 100 хиляди лв., което автоматизирано я прави прекомерно безценен избор даже за най-елитните хотелски ризорти като този на Дарина Павлова в Златни пясъци. Напук на рецесията Мадам " Мулти “ ще похарчи солидна сума за веселбата на своите посетители. В празничната нощ в нейния хотел глас ще извива бургазлийката Тони Димитрова, само че и тя ще бъде подгряваща звезда на примата на чалгата Глория. Късметлия е и Орлин Горанов, който пък е съумял да се уреди с присъединяване в Сандански. И позабравеният Руслан Мъйнов няма да остане с празни джобове след празниците, тъй като ще има изява в влиятелен хотел край Пловдив, написа още " Ретро ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР