Над 40 души платиха с живота си в суровия конфликт

...
Над 40 души платиха с живота си в суровия конфликт
Коментари Харесай

4 г. след изчезването на 200 кг кокаин: Над 40 трупа по осветения от куршуми път на дрогата

Над 40 души заплатиха с живота си в суровия спор сред черногорски незаконни банди, който продължава четири години, откогато във Валенсия изчезна товар с 200 кг кокаин, написа белградският " Вечерне новости ".

Пътят на дрогата бе " осветяван " с патрони на членове на двата съперничещи си клана от Котор - шкалярския и кавачкия клан. Освен нарушители, във войната починаха и членове на техните фамилии, имаше и инцидентни жертви.

" Кръвното възмездие в Черна гора освен че не изчезна, а закупи и обсег, убиват се измежду бял ден - на улицата, в къщите, колите, яхтите, с патрони, с експлозиви. Не са на несъмнено място и тези в пандизите. Мотивът на избрани незаконни организации в Черна гора и обкръжението от дълго време към този момент не са парите, нито преимуществото в незаконната активност. Тази " война " се води за всеки погубен ", споделя за " Новости " юрист Сърджа Лиешкович, представен от Българска телеграфна агенция.

Той прибавя, че кръвното възмездие е част от нормалното право, което има корени в Черна гора. Адвокатът показва, че " неефективната и корумпирана система " дава късмет на доста нарушители да подкупват и да не бъдат наказвани за кървавите си действия, по тази причина фамилиите взимат възмездието в свои ръце.

Сръбски съдилища започнаха да изпращат призовки на албанци за изтърпяване на присъди затвор със опасността, че в случай че не се отзоват, ще бъдат наложително отведени в затвори в Сърбия, написа белградският вестник " Данас ", като се базира на косовската медия Кошев.

От всички албански пандизчии, изтърпявали присъди в затвори в Сърбия и които са наказани за " тероризъм " по време на войната и директно след нея, както и тези, които са върнати в Косово, сръбските съдилища желаят да се върнат в сръбски затвори, с цел да излежат остатъка от присъдите си.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР