"Над 4,5 млн. туристи са посетили България до 10 септември,

...
"Над 4,5 млн. туристи са посетили България до 10 септември,
Коментари Харесай

Над 4,5 милиона туристи са посетили България до 10 септември

"Над 4,5 млн. туристи са посетили България до 10 септември, това е растеж от 70% по отношение на предходната година. Над 2,5 млн. от тях са били българи ". Това съобщи в "Денят онлайн " Ирена Георгиева, зам.-министър на туризма.

Тя обясни и проблема с държавните помощи за бранша.

"35-те евро на седалка помощ за туроператорите не е спряна по принцип, сега е възпрепятствана от гласуван текст от Народно събрание. С него се променя формулировката - туроператорите следва да са употребили въздушен транспортьор с български действен лиценз и в текста бе добавено, че помощта се получава от туроператори или български въздушни превозвачи. Европейска комисия има опасения за дискриминация при установяване на превозвача като български или някакъв различен по националност. Това пречи на изплащането на помощта ", изясни тя.

По нейните думи ще бъде импортиран план на разпореждане за смяна на текста. А по този начин в стимулирането на бранша ще бъде включен и интервала, в който мярката е била спряна.

"Много значимо е да се знае цената на тока, с цел да могат да се образуват цените на ски картите и туристическите пакети. Местният бизнес в Банско е сложил въпроса за държавна помощ, нещата занапред ще търпят развиване ", показа Георгиева по отношение на ограниченията в поддръжка на бизнеса през зимния сезон.

Тя разяснява и тематиката "Вера Су ".

"Тревожи ни засядането на кораба, както и въздействието, което би имало върху природата. Надяваме се да няма провали върху черноморския бряг ", разяснява тя.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР