Над 37 000 маркови“ стоки, по-голяма част от тях облекла

...
Над 37 000 маркови“ стоки, по-голяма част от тях облекла
Коментари Харесай

Задържаха голямо количество фалшиви „маркови“ стоки на Капитан Андреево

Над 37 000 „ маркови “ артикули, по-голяма част от тях дрехи и 250 000 недекларирани бръснарски ножчета, задържаха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при три инспекции на товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите, на 12.07.2023 година,  на пункта идва на входящо трасе от Турция товарен автомобил с турска регистрация. Според показаните документи от лидера - турски жител, той транспортира групажна стока от Турция за Словакия през България. При взаимни дейности със чиновниците от Групово дело „ Гранична полиция “ е осъществена щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности митническите инспектори откриват в товара 35 колета, съдържащи 32 856 текстилни продукта с обозначения на предпазени търговски марки, измежду които дамски и мъжки тениски, панталони, чорапи, спортни комплекти.

В колетите са открити още 1924 чанти и 399 чифта маратонки със знаци на световноизвестни марки. Стоките са конфискувани заради подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност. За случая ще бъдат известени притежателите на съответните търговски марки, оповестяват от Агенция " Митници ".

В различен товарен автомобил, на 10.07.2023 година, при щателна митническа инспекция, сред заявената стока, транспортирана от Турция за Германия,  инспекторите откриват 2200 дрехи с обозначения на световноизвестни марки. Текстилните произведения не са били декларирани т. е не са попадали в документите към товара и на процедура са контрабанда. На водача- турски жител, е формиран акт по Закона за митниците.

При третият случай са открити 50 кашона, съдържащи 250 000 ножчета за бръснене. Кашоните, облепени с тиксо с надпис Gillette,  са били укрити на разнообразни места в шофьорската кабина и страничните долапи на полуремаркето на товарен автомобил, пренасящ групажна стока от Турция за Германия. На водача – турски жител, е формиран акт по Закона за митниците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР