Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени през 2018-та година

...
Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени през 2018-та година
Коментари Харесай

Влагат над 310 млн. лв. в превантивен ремонт на републиканската пътна мрежа

Над 310 млн. лева ще бъдат вложени през 2018-та година за превантивни поправки на 580 км от републиканската пътна мрежа. Това заяви през днешния ден заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Малина Крумова по време на проведения от Българска браншова камара „ Пътища “ семинар на тематика „ Превантивно поддържане – планиране и технологии “.

"Важно е този запас да бъде употребен по ефикасен метод и чакам практическата полемика да подкрепи вярното осъществяване на тези цели. Със заповед на ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ от през днешния ден се приключва работата по зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Пътноподдържащите компании, обаче, остават в подготвеност да реагират при нужда до привършване на зимния сезон. В най-скоро време ще бъде ясно къде ще бъдат вложени спестените от зимната поддръжка средства ", съобщи районният заместник-министър.

Предвидено е увеличение на гаранционните периоди като един вероятен тласък за отговорно отношение към осъществяването на обектите. По този метод лимитираният обществен запас, с който разполагаме, ще бъде влаган оптимално дейно.

Крумова прикани за отговорност при осъществяването на пътни планове и приветства самодейността на Българска браншова камара „ Пътища “ като опция разговорът сред бизнеса и институциите, ангажирани в строителството и ремонта на пътища, да бъде усъвършенстван.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР