Над 31.1 млн. евро е общият финансовият ресурс на Програмата

...
Над 31.1 млн. евро е общият финансовият ресурс на Програмата
Коментари Харесай

Заделени са 31 млн. евро за трансгранични проекти със Северна Македония

Над 31.1 млн. евро е общият финансовият запас на Програмата за трансгранично съдействие сред България и Република Северна Македония 2021-2027 година. Той ще бъде вложен в взаимни планове за създаване и развиване на зелени площи и възстановяване на връзките сред тях, директна поддръжка на дребни и междинни предприятия за повишение на индустриалния потенциал и конкурентоспособност, цифровизация и други.

Министерството на районното развиване и благоустройството стартира публично разискване на плана на програмата преди изпращането на документа за публично утвърждение до Европейската комисия.

Малко над 10 млн. евро от бюджета на програмата са планувани за създаване на Граничния контролно-пропусквателен пункт „ Клепало “ сред общините Струмяни и Берово.

На среща тази седмица вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов и македонските му сътрудници - министрите на превоза и известията Благой Бочварски и на локалното самоуправление Горан Милевски, се договориха да ускорят работата по пункта, с цел да бъде приключен до края на 2023 година.

През интервала 2021-2027 година Министерството на районното развиване и благоустройството ще продължи да извършва функционалностите на Управляващ орган на Програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ ИПП България – Република Северна Македония. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР