Над 3000 души с новопридобита адресна регистрация в БалчикКарлос Контрера,

...
Над 3000 души с новопридобита адресна регистрация в БалчикКарлос Контрера,
Коментари Харесай

Контрера със сигнал за шашми на изборите

Над 3000 души с новопридобита адресна регистрация в Балчик
Карлос Контрера, член на Националния изпълнителен комитет на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, е внесъл сигнал до Главния прокурор, министъра на вътрешните работи и министъра на районното развиване и благоустройството по отношение на подготвяни измами по време на изборите за общински съветници и кметове на 27-ми октовмри.
Сигналът се отнася до община Балчик. Контрера е получил голям брой недоволства от поданици на град Балчик и селата в общината, че има непозволено регистрирани гласоподаватели по сегашен адрес, които в изборния ден да се появят, докарани с автобуси, и да гласоподават. Става дума за над 3000 души, които са регистрирани по по този начин известният по ИК „ сегашен адрес “, само че никой в никакъв случай тези хора не ги е виждал. В една дребна община подобен брой проведени гласоподаватели могат да преобърнат всеки един резултат.
Най-фрапатните случаи са в с. Кранево. При към 600 души, живущи по непрекъснат адрес, има към 600 души регистрирани по сегашен адрес. Има случаи, в които в една къща са регистрирани адреси на 20-30 души, което е неуместно. Стига се до там, че в парцела на общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация е регистриран изцяло чужд човек, който никой не е виждал в Кранево, освен това с мюсюлманско име.
Контрера е изискал цялостна инспекция на случая, в това число кой и по какъв начин е записал гласоподаватели в непознати парцели. Според него става въпрос за добре готова измама. В дребните общини няколко десетки или няколкостотин гласа могат да решат изборите. Обикновено сходни практики се случват в дребните общини с кметове - феодали. Карлос Контрера задава и въпроса по какъв начин началникът на районно ръководство безусловно е проспал толкоз хиляди регистрирани по сегашен адрес.
" Смятам, че този въпрос за Балчик би трябвало да бъде разследван. Няколко хиляди души регистрирани по сегашен адрес, са фактор, който може да обърне всеки избор за кмет и общински съвет. Интересното е, че са регистрирани в годините хора на кг. Според мен много от тях изобщо не са и стъпвали в Балчик. Любопитно е кой и по какъв начин ги е записал. Трябва да се проведат разпити, тъй като е допустимо в общината някой чиновник да е подписвал и подправял документи. Сигнализирах институциите, защото е редно откакто съм получил сведения, да ги внеса до способените органи. Ако желаеме почтени и транспарантни избори - всеки, който има подозрения за измами, както в Балчик, би трябвало да ги показа с институциите, които имат пълномощия да ревизират къде е истината ", заключва Контрера.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР