Над 3000 билета на цени от 10 лева за спектаклите

...
Над 3000 билета на цени от 10 лева за спектаклите
Коментари Харесай

Опашки до ул. „Раковски“ за евтините билети на Народния театър

Над 3000 билета на цени от 10 лв. за спектаклите на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ до края на сезона бяха разпродадени нощес в границите на самодейността „ Народен театър+ “ при нечуван интерес от страна на публиката, оповестиха за в. „ Сега “ от отдел „ Маркетинг и връзки “ на първата ни натрупа. Специално за извънредното събитие бе оповестено, че касите на театъра ще работят от 18 до 22 часа, само че доста преди този момент пред тях се извиха дълги опашки, достигащи съвсем до ул. „ Раковски “. Огромният брой искащи да гледат едни от най-хубавите представления на „ българския Бродуей “ е наложило чиновниците на касите да останат да работя съвсем до 2 часа през нощта, с цел да обслужат всички чакащи фенове, описа Тодор Пенев – един от PR-експертите на театъра. „ Не можехме да върнем хората и не върнахме никого. Всичко мина доста проведено, без нерви. Изключително радостни сме, че самодейността имаше подобен огромен отзив. Подобни опашки пред касите не съм виждал от години, от първата открита сцена „ Театър пред театъра “, показа Пенев.

Сред най-„ купуваните “ заглавия и през вчерашния ден бяха безспорните шлагери в репертоара: „ Бурята “ по Шекспир на международния режисьор Робърт Уилсън, „ Народът на Вазов “ от Александър Секулов под режисурата на Диана Добрева с Юлиан Вергов в облика на националния стихотворец („ Аскеер 2022 “ за поддържаща мъжка роля), „ Бащата “ и „ Синът “ от Флориан Зелер надлежно с Владо Пенев и Захари Бахаров (също постановки на Добрева), гостуващото зрелище на „ Опашката “ от Захари Карабашлиев с режисьор Явор Гърдев с Владо Карамазов в основната роля (награда „ Аскеер 2022 “ за най-хубав спектакъл). Билетите за последното заглавие са изцяло изчерпани, за останалите – съвсем, акцентираха от мениджмънта на театъра.

Ексклузивното предложение, важащо единствено и само за избрания времеви период на 14 юни, при което билетите за всички спектакли до края на сезона се търгуваха на касите на театъра за 10 лв. (за съпоставяне – билетите за „ Бурята “ например са на цени 40-100 лв. и даже нагоре), надали скоро ще се повтори. Тодор Пенев обаче увери, че акциите „ Народен театър+ “ ще продължат с ново изненадващо наличие, придаващо „ добавена стойност “ на рутинната работа на театъра с публиката, което екипът на „ Иван Вазов “ отпред с новия шеф Васил Василев обмисля.

Инициативата получи овации и от феновете, и от артистичното съсловие. „ Страхотна самодейност на Народния спектакъл и шефът му Васил Василев! Повече от 100 метра опашка от искащи да гледат ТЕАТЪР! Интелигентни, красиви, младежи! Браво! “, написа в обществената мрежа актрисата и режисьор Касиел Ноа Ашер. „ Тази опашка приказва за едни хора, в които може да се огледа всеки естествен човек и да се познае ненапълно. Опашка, която макар клатещите си краката родни политици, не искащи и да знаят за културата ни, има сърце и обича изкуството. От каса север стигаше до ул. " Раковски ", а от каса юг отново до там! Това е... другото е тишина! “, разяснява актрисата и арт управител Николета Алексиева-Ковачева.

Още като шеф на Плевенския драматично-куклен спектакъл „ Иван Радоев “ Васил Василев се наложи като отличен управител. Той трансформира града в обект на сценичен туризъм, привличащ гости от столицата, от цялата страна и даже от чужбина, каквито притегателни центрове за театралите преди време бяха театрите в Пазарджик, Димитровград и други В Плевен, в най-тежките дни на пандемията, когато салоните бяха опустели, Василев вкарва новаторската стратегия „ Пътуващ фен “, при която билетът включва и нощувка със закуска в хотел. Портрети на политици запълват дребното празни места в салона и по този начин арт-инсталацията „ Заедно на спектакъл – не играем на празни столове, работим на 100 % “ се хареса на театри в Сърбия, Литва, Русия и чак в Лондон…

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР