Над 300 са новоприетите чуждестранни студенти на Медицински университет -

...
Над 300 са новоприетите чуждестранни студенти на Медицински университет -
Коментари Харесай

Над 300 са новоприетите чуждестранни студенти в Медицински университет - Плевен

Над 300 са новоприетите задгранични студенти на Медицински университет - Плевен /МУ/, които към този момент идват в града за новата академична година 2021/2022. Това заяви Велина Дукова от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Студентите идват от 31 страни - най-вече са от Италия, Индия, Англия, Япония, Ирландия, Германия, Турция и Гърция. Има записани студенти-първокурсници от Корея, Китай, Шри Ланка, Канада, Ливан, Йемен, Либия, Египет и Зимбабве, както и за първи път жители на Туркменистан и Косово.

Предвид пандемичната конюнктура и ограничаващите ограничения, събитията, свързани с посрещането и акомодацията на задграничните студенти, се организират онлайн. Програмата включва поредност от потребни и развлекателни мероприятия - виртуална разходка из университета, онлайн осведомителни срещи за показване на осведомителната система, на онлайн платформата за образование, на библиотеката и други. Преди старта на образователните занятия задграничните студенти посещават курс по български език. От Центъра за задгранични студенти са проведени виртуални опознавателни игри с видео осъществявания от студентите, най-атрактивните от които ще бъдат наградени. По занимателен метод те научават спомагателна потребна информация за Плевен и България.

Официалното разкриване на новата академична година за новоприетите задгранични студенти ще бъде на 4 февруари с онлайн послание от проф. Ангелина Стоянова, началник на Центъра за задгранични студенти. Те ще бъдат приветствани с "Добре пристигнали " и от ректора на висшето учебно заведение проф. доктор Добромир Димитров посредством видео послание. От 14 февруари стартират и постоянните образователни занятия в присъствена форма.

"МУ-Плевен е прочут като първото висше учебно заведение в страната, което през 1997 година вкарва образование по "Медицина " за задгранични студенти напълно на британски език ", напомни Дукова. В англоезичен курс по "Медицина " в университета се образоват над 1250 задгранични студенти от 56 страни. Към момента са дипломирани 18 випуска лекари-чуждестранни жители, намерили сполучлива професионална реализация в целия свят - Европа, Съединени американски щати, Индия и Австралия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР