Над 300 парашутни скока бяха изпълнени по време на подготовка,

...
Над 300 парашутни скока бяха изпълнени по време на подготовка,
Коментари Харесай

Морският специален разузнавателен отряд проведе парашутна подготовка

Над 300 парашутни скока бяха изпълнени по време на подготовка, извършена от Морския специфичен разследващ отряд (МСРО) от 8 до 12 юни в региона на летище Балчик. Ръководител на скоковете беше капитан II сан Герман Славов, пълководец на отряда, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Сред задачите на подготовката са: рационализиране на организацията по планирането и управлението на този тип активност във Военноморските сили; повишение натренираността на участниците при осъществяване на групови учебно-тренировъчни и бойни скокове с разнообразни видове парашутни системи и въоръжение в елементарни и в комплицирани условия; отработване на взаимоотношението на МСРО с летателно средство от Военновъздушните сили и със Специализирания отряд за битка с тероризма (СОБТ) - Министерство на вътрешните работи при взаимни дейности.

Наши военнослужещи покачиха уменията си при скокове с парашутна система вид „ летящо крило “

Скоковете бяха изпълнени от борда на аероплан С 27 J „ Спартан” от дребни и междинни височини, в диапазона от 400 до 4000 метра с осем вида парашутни системи, предопределени за неотложно разтваряне и за ръчно разтваряне след свободно рухване. По време на подготовката бяха изпълнени над 300 парашутни скока, от които към половината в тъмната част на денонощието. Осем военнослужещи от отряда направиха своя първи нощен скок. При нощните скокове, заради мощно понижената видимост, доста се усложняват дейностите във въздуха и при приземяване в цел. Това изисква от парашутистите добра психическа кондиция, бързо и съответно насочване в пространството и точно ръководство на парашута.

Подготовката мина при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и в сходство с разпоредбите за безвредно осъществяване на парашутни скокове. В нея участваха военнослужещи от МСРО, представители на отдел „ Специални операции” на дирекция „ Операции и подготовка” в Щаба на защитата и чиновници на СОБТ на Министерство на вътрешните работи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР