Над 300 деца се включиха в отворените врати на българска

...
Над 300 деца се включиха в отворените врати на българска
Коментари Харесай

Над 300 деца се запознаха със снукъра по случай рождения ден на федерацията

 Властелините на снукъра превзеха София
Над 300 деца се включиха в отворените порти на българска снукър федерация. Събитието бе по случай 10 години от основаването на родната снукър федерация и се организира в столицата в събота и неделя.

На партера на софийски търговски център беше сложена снукър маса в конюнктура за професионален шампионат. Именно там се изиграха и няколко мача от 4-ия ранкинг шампионат за сезона към БСФ. Братислав Кръстев победи с купата след победа с 4:1 над Георги Величков на финала. Величков осъществя най-големия брейк по време на шампионата от 91 точки.

Отворените порти на българска снукър федерация бяха ужасно място, където младите да се срещнат от близо със спорта и да научат някои съществени правила на играта. Много от участниците направиха първите си удари с щека върху снукър маса. Феновете на този спорт в България демонстрираха, че се усилват непрекъснато и ползата към снукъра пораства. Българските снукър рефери демонстрираха на публиката някои тънкости и по какъв начин се вземат решение сложните обстановки върху масата.

В събитието беше отделена и специфична част за щедрост, като българските снукър играчи и федерацията подариха целия награден фонд от шампионата на фондация „ Аутизъм Днес “.

За своите 10 години българска снукър федерация се утвърди на интернационалната сцена и извоюва своето място в международния снукър с помощта на съвършената организация на редица събития. В България се организираха 4 шампионата за експерти от сериите PTC, където видяхме най-големите имена в спорта.

Нашата федерация бе хазаин на 12 Европейски шампионати и 3 Световни шампионата за дилетанти в границите на тези 10 години. Наши състезатели участваха на други 9 Европейски шампионати. Два пъти имахме представители в квалификациите за Световното състезание в „ Крусибъл “ в лицето на Ивайло Пеков и Братислав Кръстев. Последният е основен помощник треньор към Европейската снукър асоциация. В България към този момент има петима лицензирани треньори по снукър.

За последните 10 години се изиграха над 80 ранкинг шампионата в страната, където са взели участие над 130 играчи. Всяка година в страната ни се провеждат демонстративни двоубои с най-големите митове като Рони О‘Съливан, Стивън Хендри, Джими Уайт, Джон Хигинс, Марк Уилямс и други.

Не на последно място остана и страхотното развиване на българските снукър рефери. Българките Десислава Божилова и Пролетина Величкова се утвърдиха като елитни рефери в международния снукър и са част от календара на международната снукър федерация. Много други български съдии също реферират дуели на Европейски състезание и други шампионати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР