Над 30 медицински сестри напускат общинската МБАЛ Свети Мина. Това

...
Над 30 медицински сестри напускат общинската МБАЛ Свети Мина. Това
Коментари Харесай

Над 30 медицински сестри напускат МБАЛ Свети Мина

Над 30 медицински сестри напущат общинската МБАЛ " Свети Мина ". Това стана ясно през днешния ден, откакто подадоха едномесечните си предупреждения на шефа на здравното заведение доктор Генади Странджев. Причината за решението им са ниските трудови хонорари. След извършените диалози сред тях е управлението им е било обявено, че болничното заведение няма финансов запас да увеличи размера на сегашните им заплати от 540 лв. на настояването от тях 700 лв.. Те са получили оферти месечните им надници да бъдат вдигнати на 600 лв..

След като чули това, сестрите решили, че е най-добре да си тръгнат и да си търсят работа в други лечебни заведения. Стана ясно, от болничното заведение си потеглят най-вече сестри от Детското, Кардиологичното и Хирургичното отделения на болничното заведение.

Управителят на болничното заведение доктор Генади Странджев призна за казуса и добави, че това са действителните финансови благоприятни условия и заплатите не могат да бъдат вдигнати на желаните от личния състав 700 лв..

" Реалното финансово положение на болничното заведение е тежко и няма опция да повишим заплатите на медицинските сестри на 700 лв.. Говорих с техни представители и им предоставих ясни планове. Получаваме средства единствено от Здравната каса за осъществена активност и те не са в подобен размер, с цел да повишим внезапно заплатите на медицинските сестри. Ако го сторим ще би трябвало да вдигнем месечните хонорари на санитарите, водачите и другите чиновници, а на на този стадий не можем да го сторим.

Моята брачна половинка също е здравна сестра и желая да й бъде нараснала заплатата, само че на този етат не може да стане ", сподели още доктор Генади Странджев. Той посочи, че към момента не се е стигнало до вливането на МБАЛ " Свети Мина " в МБАЛ " Свети Пантелеймон ", както реши през предходната година Общинският съвет на Пловдив. За решаването на казуса ще се търси помощта на община Пловдив.

За разрешаването на казуса шефът ще търси помощ и подпомагане от Община Пловдив. На работа в МБАЛ " Свети Мина " сега са 92 медицински сестри, като се чака те да намалеят с една трета. Доктор Генади Странджев добави, че е подготвен на договаряния с тях, за реализиране на задоволително за всички решение. МБАЛ " Свети Мина " от няколко години е в тежко финансово състояние и се стигна до няколко митинга, поради ниските трудови хонорари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР