Над 3 хиляди са новорегистрираните случаи на Covid-19 във Франция.

...
Над 3 хиляди са новорегистрираните случаи на Covid-19 във Франция.
Коментари Харесай

Над 3 хиляди нови случая на Covid във Франция, 47 134 в Бразилия

Над 3 хиляди са новорегистрираните случаи на Covid-19 във Франция. Открити са и 33 нови огнища на болестта в страната, допълват от Франс прес.

В Швеция хиляди хора са получили подправен позитивен резултат от теста си за ковид, предава ДПА. Става дума за общо 3 700 души, чиито погрешните резултати всеобщо са от PCR проби, импортирани от Китай, прецизират организацията.

В Бразилия през последното денонощие са открити 47 134 нови случая на ковид, с които доказаните случаи в страната стават 3 669 995, заяви министерството на опазването на здравето, представено от Ройтерс.

Новите смъртни случаи, свързани с ковид, са 1271 и по този начин умрелите от Covid-19 от началото на епидемията са общо 116 580.

Сред инфектираните е и най-големият наследник на президента Жаир Болсонаро - Флавио, показва Франс прес.
" Дадох позитивен тест за Covid-19 ", заяви в Туитър 39-годишният сенатор, като посочи, че се усеща добре и няма признаци. Той сподели също, че се лекува вкъщи с хидроксихлорокин и с антибиотика азитромицин - лекуване, на което татко му е неотклонен покровител от началото на епидемията в Бразилия през март, макар че разнообразни научни проучвания потвърдиха неговата неефективност против Covid-19.

Флавио Болсонаро е разследван за корупция, до момента в който бил законодател в щата Рио де Жанейро. Той е четвъртият член на семейство Болсонаро с позитивен тест за ковид след татко си, първата дама Мишел Болсонаро и най-малкият наследник на президента - Жаир Ренан.

Междувременно локални медии, представени от ДПА, оповестиха, че секретарят по опазването на здравето на столичния федерален окръг Бразилия е бил задържан за хипотетична машинация при покупката на медицински материали, свързани с Covid-19.

Франсишко Араужо е обвинен в присъединяване в покупката на нискокачествените проби за ковид на повишени цени, което е довело до загуби от милиона долари, показват новинарският портал Г1 и в. " Фоля де Сао Пауло ". Във връзка със случая са арестувани още минимум шестима души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР