Над 250 случая на ковид за последното денонощие. Данните са

...
Над 250 случая на ковид за последното денонощие. Данните са
Коментари Харесай

Над 250 случая на ковид за последното денонощие

Над 250 случая на коронавирус за последното денонощие. Данните са оповестени в Единния информативен портал.

Петима са умряли в резултат на заболяването. 80% от умрелите не са били имунизирани, както и 55,60% от инфектираните.

Новите случаи са открити благодарение на 1899 теста, което значи, че делът на позитивните проби е 14,587%. Над 250 случая на коронавирус за последното денонощие.

Китай и коронавирус

Китай няма да изисква от идващи пасажери да показват негативен резултат от тест за КОВИД-19, оповестиха управляващите преди седмица. Това е огромна стъпка за унищожаване на рестриктивните мерки, написа Ройтерс.

Китай постави завършек на политиката си за “нулев коронавирус ” едвам през декември предходната година. Това стана след продължителни тежки ограничавания, които включваха блокирането на цели градове и налагане на дълготрайна карантина на инфектирани хора.

По силата на тези ограничения идващите пасажери трябваше да се карантинират в продължение на седмици. Това ставаше в избрани от държавното управление хотели.

Ограниченията забавиха втората по величина стопанска система в света, сочат анализите. Това докара до увеличение на безработицата, а в няколко случая – и до безредици.

Европа и коронавирус

Преди месец болните от КОВИД-19 в Европа се усилват в летния интервал, заяви Агенция Франс Прес. Засега равнищата на заболеваемост са умерени, предава Българска телеграфна агенция.

Покачване на епидемиологичните равнища има и в Съединени американски щати, Англия, Индия, Япония.

От началото на май Световната здравна организация към този момент не преглежда епидемията от КОВИД-19 като изключителна обстановка, само че вирусът продължава да се популяризира във всички страни, продължава да се убива и да се трансформира, акцентира шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Вариантът EG.5, наименуван Ерис от някои учени, е най-следеният, тъй като може да провокира повишаване на заболеваемостта. Летните събирания и спадът на имунитета също могат да бъдадт фактор, споделят някои специалисти.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР