Над 245 млн. лева ще даде правителството на Община Пловдив

...
Над 245 млн. лева ще даде правителството на Община Пловдив
Коментари Харесай

ОБЗОР: Държавата дава 245 млн. лв. на Община Пловдив, Радев с първа критика към Кирил Петков

Над 245 млн. лв. ще даде държавното управление на Община Пловдив за 2022 година, излиза наяве от оповестения проектобюджет на страната. От дотацията към Община Пловдив съвсем всичко отива за прехрана – 236 млн. лв., които са за делегирани държавни действия. В това число са учебни заведения, детски градини, администрации и други.

Президентът Румен Радев разкритикува дейностите на държавното управление за прибързаната аудиенция на премиера Кирил Петков в Северна Македония и за уволненията в “Булгаргаз”. Президентът скастри министър-председателя, че когато се сменят бордовете на държавни сдружения, би трябвало да се мисли маниерът да не е сходен на този при държавните управления на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Министър-председателят пък отговори, че българското посещаване в Северна Македония " освен, че не е било преждевременно, а е било извънредно закъсняло ".

Междувременно Кирил Петков влезе в категорията, при която се вижда по какъв начин на ревностни бранители на дадени полезности им е мъчно да ги приложат в своите дейности. От през вчерашния ден ревностният бранител на свободата на словото и махането на цензурата се оказа със заключен профил във Facebook. Неговите почитатели нямат никаква друга алтернатива с изключение на да харесат или споделят постовете на българския министър председател.

А основният прокурор Иван Гешев внесе искане за събаряне на имунитета на депутата Юсеин Вейселов от Движение за права и свободи.

Районна прокуратура излезе с публично опровергаване на информацията, тиражирана през вчерашния ден от " PlovdivTown " и още една медия, които оповестиха, че " Охранителният необут Александър Апостолов отива на съд, защото са открити опиати в кръвта му ". В свои изявления, без да се базират на източник, двата уеб страницата оповестяват, че през вчерашния ден са пристигнали резултатите от кръвната проба на Апостолов, които потвърждавали, че е имал опиати в кръвта. Другата медия смъкна обявата си.

Колко обезщетения и дотации са получили превозвачите? Какви фактури са показали на Община Пловдив за тях? Колко са приходите от билети и карти? Какви наказания са понесли превозвачите за постоянното несъблюдение на курсове и други нарушавания? Това са единствено част от въпросите, които чакат пловдивчани за обществения превоз на града. Това са и въпроси, които ние от TrafficNews не стопираме да задаваме, само че Общината и до този миг не е дала отговори.

Петата вълна на COVID-19 продължава да се разраства. 1149 са новите случаи в Пловдивска област за последното денонощие. В болница се лекуват 53 пациенти, а на домашно лекуване са 1230. В 17 учебни заведения в региона са регистрирани 21 новозаразени, в 15 детски заведения – 19 позитивни случая. 14-дневната заболеваемост е 1862,40 на 100 000 души население.

Цената на горивата в България продължава да се повишава и по всичко наподобява, че наклонността ще продължи и в идващите седмици. Пловдив държи едни от най-ниските цени в страната, като по-евтино е само в областите – Перник, Шумен и Велико Търново. Най-скъпи горива зареждат в Кърджали, следвани от Видин, Варна и Кюстендил.

До две седмици забележките на Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН) за плана „ По крепостните стени на Филипопол “ да бъдат отстранени и планът да получи позитивно мнение от археолозите София Христева, се схванаха на среща в края на предходната седмица заместник-кметът по строителство и вложения Пламен Райчев, основният проектант на Пловдив Димитър Ахрянов, ръководителят на плана арх. Румяна Пройкова, реставраторът Никола Стоянов и археологът София Христева.

Повече от 13 години след грабежа, съпроводен с ликвидиране, на бизнес дамата Виолета Балабанова, продължава делото против обвинявания за тежкото закононарушение Здравко Дечкин.

Пловдивският апелативен съд удостовери напълно присъдата на арменския жител Сергей Харутюнян, който бе задържан за пукотевица по пловдивчанина Атанас Карастойков.Той е наказан от окръжния съд на шест години отнемане от независимост за опит за ликвидиране на пазач на пловдивска дискотека.

Шест години след събарянето на склада на ул. " Одрин " 8 предприемачите Александър Николич и Георги Бранеков публично бяха оповестени за почтени по всички обвинявания. Това реши Върховният касационен съд, който е и последната инстанция по делата за вероятно осъществени закононарушения от двамата бизнесмени.

Жена умря пред детето и брачна половинка си пред регистратурата на незабавното поделение във Враца. Ужасяващата сцена е снимана от очевидец, учуден от реакцията на сестрата - до момента в който обезпокоеният мъж пробва да върне в схващане брачната половинка си, чиято глава пада обратно, дамата от регистратурата няколко пъти го пита за ЕГН-то, като в това време най-спокойно разбърква кафето си и не вика доктор.

Впоследствие здравната сестра сподели, че е спазила процедурата. И съгласно нея не се е забавила доста.

Случаят изкара на митинг десетки хора пред болничното заведение. Те желаеха да изкажат възмущението си от случилото се и да изискат бистрота при следствието, както и прецизни правила.

Природният газ поевтинява от през днешния ден със 17,64%. Комисията за енергийно и водно контролиране утвърди цена в размер на 109,88 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). За януари цената беше 133,41 лева./MWh.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР