Над 24 000 тона дрехи втора употреба са изнесени от

...
Над 24 000 тона дрехи втора употреба са изнесени от
Коментари Харесай

Изнасяме 24 000 тона дрехи втора ръка

Над 24 000 тона облекла втора ръка са изнесени от България за страни от Източна Европа, Азия и Африка. Това демонстрират данните на Асоциацията на преработвателите и търговците на облекла втора ръка за предходната година.

Компаниите са рециклирали 30 097 тона ненужни облекла и обувки през миналата година, като 70% от тях са готови за повторна приложимост, само че едвам 10 на 100 се продават в магазините за облекла втора употреба у нас.

Събиране

 {{ otherArticle[0].article.title }}
През последната една година 50% от българите най-малко от време на време с...

Чрез профилирани контейнери за текстилни боклуци в България са събрани 1721 тона текстилни произведения, близо 70% от тях са събрани в София. Членове на асоциацията имат ситуирани над 200 контейнера в 12 общини в страната.

Ако тези облекла бяха станали част от общия битов боклук или изхвърлени на неуместно място, те щяха да генерират повече от 400 тона въглеродни излъчвания – това се равнява на СО2 излъчванията, които би генерирал автомобил при изминаването на 1,2 млн. километра.

Към момента в България няма въведена система за разделно събиране на текстил, само че съгласно Плана за кръгова стопанска система на Европейската комисия до 2025 година във всяка страна-член на Европейски Съюз отпадъците от текстил би трябвало да бъдат разделно събирани, припомнят от асоциацията.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР