Над 230 доброволци – служители от дружествата на Групата ЧЕЗ

...
Над 230 доброволци – служители от дружествата на Групата ЧЕЗ
Коментари Харесай

2000 дървета засадиха 230 доброволци от ЧЕЗ върху 5 декара на мястото на опожарена гора до село Росоман


Над 230 доброволци – чиновници от сдруженията на Групата ЧЕЗ в България, засадиха 2000 фиданки на дъб и акация върху 5 декара от територията на опожарена гора в землището на с. Росоман, Община Божурище, Софийска област. Акцията бе осъществена на 2 ноември 2018 година със съдействието на gorata.bg, Югозападно държавно дружество и Териториално отделение „ Държавно горско стопанство Сливница “. Това е второто събитие от We Do Green – самодейност на „ ЧЕЗ Електро България “ АД за засаждане на дървета в обезлесени територии в гори, паркове и обитаеми места в Западна България.

„ Радвам се, че толкоз доста чиновници от всички сдружения от Групата на ЧЕЗ одобриха това предизвикателство, всеки човек носи персонална отговорност за природата и околната среда. Тази самодейност е продължение на дълготрайната тактика на фирмите за корпоративна обществена отговорност “, сподели Петър Холаковски, изпълнителен шеф на ЧЕЗ Разпределение България.

В доброволческата акция интензивно се включиха кметът на Община Божурище – Георги Димов, Никола Рахнев от gorata.bg и инж. Дамян Дамянов, Директор на Югозападно държавно дружество.

„ Каним всички, за които опазването и грижата за естествената среда са персонална идея и имат опция, да се включат на 10 ноември 2018 година, в залесяването на парка в кв. „ Възраждане “, сподели Соня Мурджева, управител „ Корпоративно обмисляне “ в ЧЕЗ Електро България, сдружението – уредник на събитията от акцията „ Зареждаме Ви с сила “, свързани с грижата за околната среда и енергийната успеваемост.

Една от задачите на самодейността We Do Green е да разпространява електронната фактура като комфортен и сигурен, съвременен метод за приемане на месечните сметки, който дава и опция за персонален принос към запазване на природата. Над 400 000 клиенти на „ ЧЕЗ Електро България “ АД сега получават фактурите си онлайн, като избавиха с избора си близо 4 000 дървета от изсичане. Само за година едно дърво филтрира 28 кг нечист въздух и охлажда околната среда колкото 10 климатика, работещи непрекъснато.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР