Над 23 700 са загиналите в Турция и Сирия след

...
Над 23 700 са загиналите в Турция и Сирия след
Коментари Харесай

Близо 24 хил. жертви на земетресението, българските спасители откриха още един оцелял

Над 23 700 са починалите в Турция и Сирия след пагубните трусове при започване на седмицата, по последни данни. Само в Турция жертвите са повече от 20 200, а ранените 80 хиляди, предава БНР.
Българските доброволци съумяха да открият още един жив човек измежду руините в турския град Хатай. По-рано български екипи откриха и избавиха двама души в Кахраманмараш.

Пред Националното радио Георги Влайков от съдружие " Аварийно избавяне - Пловдив " описа:
" Има вяра, знаем, че се надпреварваме с времето. Ние виждаме тези хора какво са претърпели и какво претърпяват сега. Тук междинната температура е минус 10-12 градуса. Това доста изморява екипите и хората. Но все пак се стремим да продължаваме да го вършим оптимално дълго, тъй като по този начин даваме опция за по-голям късмет за оцеляване на хора, които още са живи и са под руините ".

В Бесни български и полски пожарникари избавиха оживяла жена

Затрупана под парчета жена в град Бесни, окръг Адъяман, Югоизточна Турция, бе извадена жива през днешния ден след траяла часове наред тежка избавителна интервенция с присъединяване на български и полски пожарникари, предава Българска телеграфна агенция.
От 1 ч. през предходната нощ избавителните екипи се опитваха да стигнат до нея. Жената е оживяла след прекарани на 100 часа под руините.
Спасителните екипи оповестиха по-рано пред публицисти, че краката на дамата са освободени, само че ръката на дамата е блокирана. След траяла часове наред акция дамата бе освободена.
Операцията за спасяването на дамата стартира към 1 ч. през нощта след получен сигнал за съществуване на жив човек. Спасителите са чули сърдечен темп със специфичните устройства, с които разполагат.
Жената е живяла на първия етаж в блока дружно със фамилията си. Предполага се, че останалите членове на фамилията са мъртви.
Междувременно българските пожарникари оповестиха, че в прилежащата рухнала постройка също са подхванати старания за спасяването на жив човек. Не е ясно дали бедстващият човек е мъж или жена. Спасителите са чули почукване по бетонната плоча.
Кипърски лекари доброволци отпътуват за Северна Сирия на здравна и филантропична задача
Медицинска и филантропична задача от " Лекари доброволци от Кипър " отпътува идната седмица за Северна Сирия, с цел да окаже помощ в регионите, наранени от разрушителното земетресение, съобщи кипърската организация КНА, представена от Българска телеграфна агенция.
В известие за медиите организацията показва, че задачата ще бъде ситуирана главно в Алепо и задачата е лекарите да оказват помощ на ранените и пациентите в лечебните заведения в района и да се оцени обстановката и нуждата от още филантропични задачи.
Организацията акцентира, че за нея е от изключително значение да поддържа хората от Северна Сирия, защото е осведомена, че не е имало задгранична филантропична интервенция в региона.
Мисията ще бъде ръководена от почетния президент на организацията доктор Елени Теохарус. Участват още доктор Андреас Каурос, здравната сестра Константина Руся и фоторепортерът на КНА и член на съвета на организацията Катя Христодулу.
Организацията заяви, че това е първата й задача в Сирия след земетресението и екипът от доброволци ще извърши изследване на място на обстановката за образуване на повече задачи за даване на профилирана здравна помощ и лекари.
През миналите години организацията " Лекари доброволци от Кипър " има над 20 филантропични задачи в Сирия.
Следвайте " Гласове " в
 
11 Фев 20231011 Фев 2023107711 Фев 202362111 Фев 202399211 Фев 202375310 Фев 2023403КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202386307 Фев 202383810 Фев 2023249007 Фев 2023737
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР