Над 2000 са новозаписаните студенти в Тракийския университет. Това каза

...
Над 2000 са новозаписаните студенти в Тракийския университет. Това каза
Коментари Харесай

Над 2000 са новозаписаните студенти в Тракийския университет

Над 2000 са новозаписаните студенти в Тракийския университет. Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция ректорът на висшето образователно заведение проф. доктор Добри Ярков.

Той уточни, че това е броят на първокурсниците в бакалавърски стратегии, дружно със студентите, признати по магистърски стратегии.

Ние имаме студенти съвсем в цяла България. Имаме бази в доста обитаеми места като Хасково и Ямбол, а най-новата ни база е в Царево. Изнесено образование предлагаме също в Кюстендил и Смолян, напомни ректорът.

За новата образователна година старозагорската Алма матер ще е обновила просветителната инфраструктура. Студентите ще могат да употребяват новия научен информативен център и централна университетска библиотека.

„ Вярвам, че напълно скоро ще можем да открием и новите образователни корпуси - 12 и 13 “, сподели още проф. Ярков.

Той изясни, че студентите в Тракийски университет могат да учат в зали с актуализирана материална база, имат актуализирани общежития, както и нови спортни бази.

„ До края на идната година ще бъдат ремонтирани още три блока в студентските общежития в Студентски град. Това са блокове 4, 5 и 6 “, добави ректорът.

Висшето образователно заведение приготвя и редица нови студентски начинания.

Университетът е освен място, където студентите получават просветителна подготовка, познания и умения, само че те се и възпитават. Защото в края на своето образование след 4, 5 или 6 години, те ще бъдат други хора. Хора с специалности, освен с дипломи, а експерти, които ще поемат по своя житейски път. Това ще бъде и поколението, което ще трансформира България през 21-и век. Нашата задача като университет е доста значима, тъй като ние образоваме студенти във всички професионални посоки и във всички сфери на социално-икономическия живот. Това ни дава доста огромно преимущество, ние сме проучвателен университет, акцентира още проф. Ярков.

И напомни, че висшето образователно заведение има контракти за съдействие с доста страни, само че най-големият стратегически сътрудник като страна е Германия.

„ В момента има над 150 студенти и преподаватели от Тракийски университет, които приключват своите обучителни курсове в Германия “, показа ректорът.

Новата академична образователна година в Тракийски университет ще започва на 11 септември на Форума пред Ректората на образователното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР