Над 200 войници от седем държави започват учения Морски бриз

...
Над 200 войници от седем държави започват учения Морски бриз
Коментари Харесай

Над 200 войници от 7 държави участват в Морски бриз 23.3 в Румъния

Над 200 бойци от седем страни стартират учения " Морски бриз " 23.3 в Румъния. Сред тях е и група от Украйна, оповестява румънската медия Stiripesurse.

По-конкретно нови умения ще развият 227 военнослужещи , от които 164 души са от румънските военноморски сили, а 63-ма са представители на останалите страни участнички.
 От унищожител на Съединени американски щати снимаха военните учения на Русия в Черно море
От унищожител на Съединени американски щати снимаха военните учения на Русия в Черно море

Докато тече натовското обучение " Морски бриз "

Ученията са четиридневни и започнаха в понеделник , на 11 септември. Основни уредници са военноморските сили на Румъния и Съединените щати. Те се организират в Черно море и в делтата на река Дунав.

Според Генералния щаб на румънските военноморски сили главната цел на ученията е да се развие оперативна и тактическа оперативна съгласуемост сред участващите страни в региона на неутрализиране на взривни устройства, по-специално на плаващи морски мини.

В учението " Морски бриз " 23.3, ръководено от командването на военноморските сили и по-специално от вицеадмирал Йоан Джорджеску , вземат участие експерти по взривните устройства от България, Франция, Обединеното кралство, Северна Ирландия, Румъния, Съединените американски щати, Турция и Украйна.
 Руски военни самолети бомбардират противников кораби при учения в Черно море
Руски военни самолети бомбардират противников кораби при учения в Черно море

Докато НАТО и Украйна организират ученията " Морски бриз "

Част от ученията се организират покрай пристанището до Констанца , като при тях се включват и водолази.

При други - в северната част на делтата на река Дунав се включва речната флотилия, с военна техника от морската пехота, изяснява пълководец Адриан Динка от румънските военноморски сили.

На журналистически въпрос дали уредниците на ученията чакат военните им маневри да бъдат следени от Русия , Динка отговори:

" Учението се организира в териториалните води на Румъния , само че такава опция, за каквато вие питате, съществува.

Румънският персонален състав, който взе участие в ученията, има ясни процедури по отношение на метода на деяние в сходни обстановки. В взаимозависимост от спецификата на наблюденията ще последват и съответните процедури ",обясни Динка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР