Над 200 ученици от 8 до 12 клас ще участват

...
Над 200 ученици от 8 до 12 клас ще участват
Коментари Харесай

Предстои хакатон посветен на годишнина от създаването на ТУЕС


Над 200 възпитаници от 8 до 12 клас ще вземат участие в тридневното съревнование по програмиране на тематика „ Старо учебно заведение, нови технологии “ (Old School / New Technologies). Това ще е четвъртото издание на хакатона Hack TUES, с който ще бъде маркирана 30-тата годишнина от създаванет Технологичното учебно заведение „ Електронни системи “ (ТУЕС) към Технически универститет – София.

Официалното разкриване на Hack 30xTUES е на 15 март, четвъртък, от 19:00 ч. в Лабораторния комплекс на София Тех Парк. Най-успешните планове ще бъдат наградени в неделя, 18 март, от 19:00 ч. на същото място.

 Предстои хакатон отдаден на годишнина от основаването на ТУЕС

Хакатонът е съревнование за програмиране, в което тимове с три до пет участника за два или три дни основават от нулата собствен ИТ план по заложена тематика и го показват пред професионално жури. Според уредниците тазгодишното издание, Hack 30xTUES, е най-мащабният досега училищен хакатон в ТУЕС. Състезанието ще въвлече съвсем половината сегашни възпитаници в учебното заведение.

Hack 30xTUES е неповторимо събитие освен, тъй като е проведено напълно от възпитаници за възпитаници, само че и тъй като дава на участниците опция за изява, незабравими мемоари и страсти, и мотивация за развиване. Учениците получават нови познания, умения за работа в екип, информационни и презентационни умения, както и скъпи контакти с ИТ експерти.

Сред отличените планове в предходните издания са занимателни игри и уеб приложения, планове за 2D симулация на генетичен логаритъм, робот, който рисува по заложена картинка цифрови и аналогови схеми, изобразяване с придвижвания на ръката пред камера, стратегия, която табулира изсвирена мелодия, приложение за медицински служащи, приложение за синхронизирано осъществяване на песни, игра за поощряване на физическата интензивност, автоматизирана оценка на проби, визуализация на код с блок-схеми и др.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР