Над 200 състезатели са заявили участие в кръга от държавния

...
Над 200 състезатели са заявили участие в кръга от държавния
Коментари Харесай

Над 200 участници на държавния шампионат по кикбокс в Шумен

Над 200 състезатели са декларирали присъединяване в кръга от държавния шампионат по кикбокс, за всички възрастови групи в жанр лоу кик, който ще се състои в залата " Арена Шумен " в регионалния град на 7 и 8 март, под егидата на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай.

Това оповестяват домакините на надпреварата от Спортен клуб по кикбокс " Шуменска цитадела ". Двубоите в двата спортни дни стартират в 10.00 часа. Входът за фенове е свободен. Домакините ще бъдат показани от 32 бойци. Като част от техния отбор ще бъдат и 10 млади момчета с български генезис от Република Молдова, отпред с Игор Байбара- треньор на Спортен клуб по кикбокс " Крепость " от гр.Бендери, който също има български корени.

За първи път през ноември предходната година в Каварна, на Държавното състезание по кикбокс в жанр фул контакт, две бесарабски българчета тогава - 13-годишният Виктор Иванов и 11-годишният Анатолий Антоха, като част от Семеен кодекс " Шуменска цитадела ", одобриха предизвикването да създадат дебют на кръга у нас.

Със званието първенец на България тогава се окичи Виктор, който завоюва купата в категорията плюс 47 кг. при момчета 13-14 години, след две победи. Малко не доближи да изкачи върха в категорията до 48 кг. и Анатолий, който отстъпи минимално на финала, напомнят от Семеен кодекс " Шуменска цитадела ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР