Над 200-килограмова авиобомба откриха работниците, които изграждат част от метрото

...
Над 200-килограмова авиобомба откриха работниците, които изграждат част от метрото
Коментари Харесай

Взривяват намерената в центъра на София авиобомба


Над 200-килограмова авиобомба откриха служащите, които построяват част от метрото наоколо до Военната академия в София. Движението към мястото беше спряно, а двете прилежащи учебни заведения и близките здания - евакуирани.

Боеприпасът беше изместен от сапьори през вчерашния ден, като през днешния ден би трябвало да бъде погубен на полигона в Сливница.

На мястото, където е била открита бомбата, се виждат следите от разяждане по нея. Открита е на към метър подземен.

Смята се, че тя е от времето на англо-американските бомбардировки на София през 1943-1944 година Вероятно е била употребена при удар по Военната академия, само че тогава не се е задействала.

Преподавателят от Военната академия полк. Димитър Недялков уточни пред bTV, че евентуално боеприпасът е останал от огромните бомбардировки на 10 януари и 30 март 1944 година Той уточни, че в действителност бомбата е от по-малките, употребявани от съдружниците и по нашата столица са били хвърляни и близо 2-тонни.

По думите му от хилядите паднали у нас бомби има десетки, които не са се задействали и по-късно са били открити, а обезвреждането им изисква извънредно съществени ограничения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР