Над 200 двойки от цялата страна ще се включат в

...
Над 200 двойки от цялата страна ще се включат в
Коментари Харесай

Финалът на турнира за Купата на България по спортни танци се завръща в София

Над 200 двойки от цялата страна ще се включат в шампионата по спортни танци проведен от клуб по спортни танци „ Дъга “. Домакин на конкуренцията, който ще включва и финалното съревнование от веригата за Купа България, в събота ще е столичната зала „ Христо Ботев “.

„ Състезанието ще бъде за всички категории. Програмата ще включва конкуренция, в която ще се включат напълно начинаещи млади очаквания. Ще има открит шампионат за всички класове и възрасти и схвана се, кулминационната точка ще е финалния стадий на веригата за Купа България. Това е заключителният стадий, който ще дефинира спечелилите за годината. Почти всички клубове ще участват. Възможно най –добрите двойки са подали поръчка за присъединяване. В последните години в София нямаше надпревари заради доста аргументи. Миналата година ние направихме пробно едно по -малко съревнование. Тази година към този момент вършим огромното, то е под егидата на Българска федерация на клубовете по спортни танци. Това е единствената лицензирана федерация в България. Надявам се да стане огромно съревнование, да стане празник за всички фенове на спортните танци “, показа уредникът на шампионата Красимир Ефтимов пред БНР.

Дългогодишният някогашен президент на Българската федерация по спортни танци, в този момент е президент на клуб по спортни танци „ Дъга “, който преди броени дни означи 33 години от основаването си.

„ Това е една хубава, зрелост за един клуб. През тези 33 години записахме извънредно огромни достижения, направихме доста, доста шампионски двойки. Организирахме съвсем всяка години в София огромни надпревари “, добави Евтимов и посочи, че сега огромния проблем на спортните танци е разделянето.

„ Спортните танци се разделиха на две федерации. Това е огромен минус за спорта, това е огромен проблем. Надявам се управленията на двете организации рано или късно да си подадат ръка, тъй като виждат, че от това има потребност този спорт. От това разделяне страдат състезателите. В момента имаме двойки, които показват България на интернационалния паркет. Нашият играч Мартин Славов преди 2 - 3 седмици беше във край на международното по десетобой. Надяваме се след месец на международното доста добре да се показа и Елизабет Кравец, сегашната мис България. Според нас тя също има опция да влезе във финала “, добави Красимир Евтимов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР