Над 200 души бяха задържани при протестите в Беларус днес,

...
Над 200 души бяха задържани при протестите в Беларус днес,
Коментари Харесай

Над 200 задържани при протестите в Беларус днес

Над 200 души бяха арестувани при митингите в Беларус през днешния ден, съобщи Ройтерс, като се базира на правозащитния център "Вясна " (на съветски "Весна " или "Пролет ").

По данни на проопозиционната организация единствено в Минск са осъществени минимум 205 ареста.

Информацията за над 200 арестувани в столицата за нарушение на публичния ред бе доказана от говорителка на министерството на вътрешните работи, представена от ТАСС.

ДПА отбелязва, че при митингите в Беларус предходните две недели са били осъществени по повече от 1000 ареста.

Хиляди хора излязоха по улиците на Минск през днешния ден. Полицията употребява зашеметяващи гранати, с цел да разпръсне множеството, заяви Ройтерс, като се базира на няколко беларуски медии.

В някогашната руска република към този момент няколко месеца се организират митинги против преизбирането на президента Александър Лукашенко за нов мандат на поста на изборите на 9 август. Според опозицията Лукашенко, който ръководи с желязна ръка повече от четвърт век, е спечелил с измами.

По традиция най-големите митинги се организират в неделя - в столицата и в други градове.

Организаторите бяха призовали хората да се съберат на десетки места на групи, които по-късно да се слеят последователно в една колона, с цел да бъде по-трудно за силите за сигурност да управляват обстановката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР